Cherestea cu probleme în documentele de transport predată în custodie Ocolului Silvic FălticeniActualitate

Cherestea cu probleme în documentele de transport predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni

       Accesări: 3621

La începutul acestei săptămâni, lucrătorii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au depistat în trafic un nou transport ilegal de material lemnos.

În seara zilei de marţi, 28 iulie, o patrulă de poliţie a oprit pentru control, pe raza localităţii, un camion condus de un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Capu Câmpului.

Autovehicului transporta, conform avizelor de însoţire, cantitatea de  49,61 metri cubi  material lemnos, cherestea de esenţă rășinoase.

Întrucât existau indicii cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici.

În urma inventarierii s-a stabilit faptul că era transportată cantitatea de 51,52 metri cubi cherestea de esenţă răşinoase.

În urma verificărilor efectuate și a probelor strânse s-a stabilit şi repetabilitatea transportului de material lemnos.

Operatorul economic care a emis avizul de transport a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 15.000 lei.

Ca măsură complementară, materialul lemnos, în valoare de 37.042,88 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

ȘTIRI