Au fost instituite noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirusActualitate

Au fost instituite noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus

       Accesări: 2655

Guvernul României a modificat Hotărârea prin care a fost prelungită starea de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 17 iulie 2020.

Modificările aduse ţin cont de măsurile adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe data de 28 iulie, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea direcției de sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile legii.

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise vor trebui să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecției în spațiile respective.

Operatorii economici care desfășoară activitatea în spații cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență.

Operatorii economici au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți.

Operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, au obligația să respecte orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, la propunerea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a comitetului județean / al Municipiului București pentru situații de urgență.

Măsurile se stabilesc pentru unitățile administrativ-teritoriale în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului și/sau un număr în creștere al persoanelor infectate cu virusul SARS-COV-2.

ȘTIRI