Accesări: 226

Grupul de Comunicare Strategică a transmis cifrele actualizate ale evoluţiei epidemiei de coronavirus pe teritoriul României.

În urma testelor efectuate în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – COV – 2 (COVID – 19).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.  

Aceste cazuri nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Au fost înregistrate şi 39 de decese (22 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vrancea și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.456. Dintre aceștia, 409 pacienți sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă.

ȘTIRI