Cea mai mare și modernă sală de sport din zona Fălticeni este construită în comuna Cornu LunciiActualitate

Cea mai mare și modernă sală de sport din zona Fălticeni este construită în comuna Cornu Luncii

       Accesări: 8978

Proiect de anvergură în mediul rural. Cea mai mare, nouă și modernă sala de sport din zona Fălticeni este în curs de amenajare în comuna Cornu Luncii. Obiectivul este finanțat de CNI (Compania Națională de Investiții), după ce proiectul depus de edilul Gheorghe Fron a fost declarat eligibil.

Lucrările, începute în octombrie 2019, au ajuns la un grad de execuție de 80% din proiect.

Finalizare înainte de termen

Constructorul vrea ca până la 1 septembrie 2020 să finalizeze sala și să predea obiectivul către beneficiar. Termenul de finalizare pentru obiectivul de investiții era de 24 de luni, însă acesta va fi încheiat cu câteva luni mai devreme.

Primarul Fron spune că sala de sport va fi un etalon în zona Fălticeni din toate punctele de vedere.

„Sala de sport este mândria comunei noastre. Proiectul este unul important pentru noi și pentru comunitate și pot spune că o astfel de investiție ne aduce prestigiu, pentru că puține localități din țară au la momentul actual o sală de sport cu 180 de locuri.”, ne-a declarat primarul Gheorghe Fron. „Obiectivul pe care îl construim va fi un etalon pentru întreaga zonă. Copiii și tinerii din comuna noastră merită și trebuie să aibă cele mai bune condiții pentru sport, pentru că sportul înseamnă sănătate.”

Sală de 180 de locuri în tribună

Construită în satul Brăiești, sala de sport va întruni toate condițiile pentru practicarea sporturilor de masă în condiții deosebite. Aceasta va dispune de 180 de locuri în tribună și toate facilitățile vestiare, dușuri și grupuri sanitare.

Sala de sport ar urma să fie inaugurată cel mai târziu la începutul anului 2021.

Suprafața de joc va permite susținerea competițiilor de handbal, volei, baschet și fotbal.

Obiectivul este amenajat în satul Brăiești, iar costurile se ridică la 7,5 milioane de lei.

Sala de sport va fi pretabilă și pentru competiții sportive școlare la nivel județean și regional.

Noua investiție este amplasată vizavi de Căminul Cultural. În satul Brăiești urmează să fie amenajate două terenuri de sport și un parc.

În rândul acelorași investiții pe infrastructura școlară, Primăria Comune Coru Luncii a finalizat de curând sala de sport de la școala din Sasca Mare. Obiectivul este amplasat lângă terenul de sport cu gazon sintetic, finanțat din bugetul local.

Gheorghe Fron anunță construirea unei săli de sport și în satul Băișești, iar în 2021 va fi ridicată o sală de sport la școala din satul Cornu Luncii.

Proiectele amintite vor fi finanțate din bugetul local.

Stadiul actual al lucrărilor

Cum va arăta sala de sport la încheierea lucrărilor

ȘTIRI