Accesări: 1307

Educația are prioritate pentru investiții. Autoritățile locale direcționează fonduri în perioada vacanței de vară pentru două unități de învățământ din municipiul Fălticeni. Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” au primit sumele necesare, solicitate de conducerile acestor instituții.

Primăria alocă 344.000 de lei pentru lucrări de reabilitare și reparații.

Banii au fost aprobați la rectificarea bugetară de vineri, 24 iulie, aprobată printr-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi în ședința Consiliului Local.

Proiectul inițiat de primarul Cătălin Coman prevede alocarea sumei de 120.000 de lei pentru GPP „Pinocchio”. Unitatea de învățământ preșcolar primește 70.000 de lei pentru reparații interioare și alți 50.000 de lei pentru înlocuirea instalațiilor termice interioare.

Pentru Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” au fost alocați de la bugetul local 224.000 de lei. Banii sunt utilizați pentru reabilitarea termică exterioară și schimbarea învelitorii acoperișului pentru corpul de clădire de pe strada Ion Dragoslav.

Investițiile direcționate spre infrastructura școlară în perioada 2012 – 2020, pentru modernizarea și reabilitarea clădirilor existente, construirea unor noi obiective pentru sistemul educațional local și dotări școli, au reprezentat în fiecare an 20-25% din totalul bugetului local.

ȘTIRI