Un copil de 12 ani din comuna Bunești s-a aruncat dintr-o mașină aflată în mișcare. Minorul urcase la ocazieActualitate

Un copil de 12 ani din comuna Bunești s-a aruncat dintr-o mașină aflată în mișcare. Minorul urcase la ocazie

       Accesări: 131666

Caz incredibil petrecut pe un drum comunal. Un minor în vârstă de 12 ani a fost nevoit să apeleze un gest extrem pentru a se putea întoarce acasă. Băiatul, domiciliat în comuna Bunești, a sărit dintr-o mașină aflată în mers, pentru că șoferul nu a oprit la solicitarea copilului

S-a întâmplat joia trecută, ziua în amiaza mare, pe raza unui sat al comunei.

În jurul orei 15, minorul, aflat în Fălticeni, s-a dus la ocazie pentru a se întoarce acasă. Copilul a urcat împreună cu două femei într-un autoturism care oprise în spatele blocului turn.

La volan se afla o persoană în vârstă.

Cele două pasagere au coborât în satul Petia, iar în mașină au mai rămas șoferul și minorul. Câteva minute mai târziu, acesta din urmă i-a solicitat conducătorului auto să oprească vehiculul, atunci când au ajuns în satul Uncești.

Șoferul nu a schițat niciun gest și nici nu i-a vorbit băiatului, doar și-a continuat drumul. Copilul i-a cerut iarăși să oprească mașina pentru a coborî, însă, din nou, șoferul și-a văzut de drumul său.

Insistențele băiatului au rămas fără ecouri, iar de frică, minorul și-a pus în gând să iasă din mașină cu orice preț.

Într-un viraj, când șoferul a încetinit, minorul a deschis portiera și a sărit din autoturism. Telefonul acestuia a rămas pe bancheta mașinii.

Polițiștii au făcut cercetări, iar vineri, 24 iulie, l-au identificat pe conducătorul auto, un bărbat în vârstă. Acesta le-a spus anchetatorilor că are probleme auditive și că nu a auzit solicitările minorului.

Abia când a oprit vehiculul, șoferul și-a dat seama că băiatul nu se mai afla în mașină. După ce i-a găsit telefonul mobil al copilului și-a dat seama ce se întâmplase. Șoferul a luat legătura cu părinții minorului și i-a returnat produsul. După discuțiile avute cu părinții, situația s-a lămurit.

Din fericire, copilul nu s-a accidentat, dar a rămas cu sperietura și amintirea unei întâmplări pe care nu o va uita prea curând.

Oamenii legii spun că șoferul în vârstă s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Polițiștii fălticeneni recomandă persoanelor adulte, dar și minorilor, evitarea curselor efectuate de taximetriști pirați, cât și deplasarea cu mașini care opresc la ocazie.

ȘTIRI