Avertizare meteo pentru Zona Fălticeni. Astăzi este anunțat Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicatActualitate

Avertizare meteo pentru Zona Fălticeni. Astăzi este anunțat Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat

       Accesări: 568

Vremea și-a stabilizat „cursul”, însă nu și temperaturile. Am trecut de jumătatea lunii iunie și, în mod firesc, urmează zile tot mai calde. Meteorologii au emis primul Cod galben de caniculă din această vară pentru zona Fălticeni și județul Suceava.

Avertizarea meteo este valabilă astăzi.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) atingând şi depăşind uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 32 şi 35 de grade Celsius.

Vremea va fi frumoasă pe tot parcursul acestei săptămâni, în Fălticeni și în localitățile din zona arondată municipiului.

Sâmbătă și duminică sunt anunțate temperaturi foarte apropiate de pragul de caniculă, 30 – 31 de grade Celsius, timp numai bun de escapade în natură.

Nivelul radiațiilor UV (ultraviolete) va fi ridicat pe perioada caniculei.

Este recomandat să ne hidratăm bine, să purtăm ochelari de soare, șepci, pălării cu boruri largi, îmbrăcăminte ușoară, de culori deschise, din materiale naturale precum in, bumbac, dar și folosirea de creme cu factor de protecție solară.

ȘTIRI