Patru fălticeneni vor face parte din viitorul Consiliu Județean Suceava. PSD, PNL și AUR au membri în deliberativActualitate

Patru fălticeneni vor face parte din viitorul Consiliu Județean Suceava. PSD, PNL și AUR au membri în deliberativ

       Accesări: 1647

Alegătorii au decis „formula” pentru următorii patru ani. Trei partide vor face parte din viitorul Consiliu Județean Suceava, instituția care va gestiona dezvoltarea economică și socială, patrimoniul, serviciile publice din județ. În urma rezultatelor înregistrate la scrutinul din luna iunie, PSD, PNL și AUR vor ocupa cele 37 de locuri din deliberativ.

După numărul de voturi obținute la alegerile locale, PSD are 17 noi consilieri județeni, PNL are 15, iar AUR doar 4.

Printre viitorii aleșii județeni se află și câțiva fălticeneni.

Mai exact, este vorba despre patru fălticeneni, doi profesori, un inginer și un antreprenor vor reprezenta orașul în CJ Suceava.

PSD

Gabriel Matei, fost director al Colegiului „Vasile Lovinescu” și actual inspector școlar general adjunct al ISJ Suceava, este pe locul 3 în lista PSD, iar Iulian Darabă, actual consilier local în Consiliul Local Fălticeni, se află pe locul 13.

Pe lista PSD s-au mai aflat alți doi fălticeneni antreprenorul Sandu Sergiu (locul 27) și profesoara Luminița Corbu (locul 31), ambii prezenți și pe lista Consiliului Local Fălticeni, și care, din toamnă, vor începe un nou mandat în deliberativul local.

PNL

Tofan Vasile, fost primar, cu două mandate, al municipiului Fălticeni, actual vicepreședinte al CJ Suceava, de profesie inginer, va continua din postura de consilier județean, pe listele PNL.

De menționat și faptul că din zona Fălticeni, în viitorul deliberativ se va afla și Tudorel Titianu (Dolhasca), fostul șef al CJPC Suceava (Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului) și Tudor Plăcintă (Mălini), actualul șef al ATOP Suceava (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).

AUR

Un alt fălticenean care va activa în Consiliul Județean Suceava este Ionel Vasiliu.

Fost consilier local și candidat la Primăria Municipiului Fălticeni, antreprenorul este unul dintre cei patru membri ai AUR.

După încheierea scrutinului din 19 iunie, PSD a obținut un număr de 119.402 voturi PNL 106.499 voturi, iar AUR, cu un număr de 26.646 voturi.

Consiliul Județean Suceava este constituit din 37 de membri, președintele CJ Suceava și 36 de consilieri județeni. Pentru obținerea majorității este nevoie de 19 membri.

În momentul de față, Gheorghe Arteni (PSD) și Vasile Tofan (PNL) sunt singurii care fălticeneni din deliberativul județean.

PSD

Șoldan Gheorghe
Blănari Larisa
Matei Gabriel
Macsim Cristian
Cristof Andrei-Ionuț
Fuior Iuliana
Ioja Cezar
Robu Nicolae
Luchian Vasilică-Sorinel
Vatamanu Gheorghe
Cocriș Doinița-Nela
Corjuc Ioan
Darabă Iulian-Cezar
Simerea Stelian
Juravle Elena
Rey Adrian-Radu
Mușilă Constantin-Cristian

PNL

Flutur Gheorghe
Vasilciuc Irina
Barbă Niculai
Tătăranu Elena
Clipa Otilia
Plăcintă Tudor
Badeliță Ioan
Tibeică Silviu-Cătălin
Cioată Mihai
Mitrea-Muntean Rozmeni-Daniela
Niță Marin-Gheorghe
Tofan Vasile
Dominte Radu
Titianu Tudorel-Constantin
Harja Gabriel-Gheorghe

AUR

Miron Neculai
Vasiliu Ionel
Prelipcean Daniel
Ursachi Daniel

ȘTIRI