Târgul Mărului nu se va desfășura nici anul acesta. Autoritățile locale au anulat evenimentulExclusiv

Târgul Mărului nu se va desfășura nici anul acesta. Autoritățile locale au anulat evenimentul

       Accesări: 1152

Coronavirusului schimbă agenda locală. Principalul eveniment al toamnei, pentru fălticeneni, a fost anulat de către autorități. Târgul Mărului nu se va mai organiza nici anul acesta.

Este pentru a doua oară când sărbătoarea dedicată mărului nu va mai avea loc.

Primarul Cătălin Coman a declarat în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că în condițiile epidemiologice actuale evenimentul nu poate fi desfășurat.

Edilul a menționat că a discutat toți factorii decizionali, DSP, ISU, Prefectură, iar răspunsurile primite au fost negative.

Târgul Mărului era organizat la jumătate lunii octombrie, timp de două zile.

„Este imposibil să desfășurăm Târgul Mărului în condițiile actuale. Astăzi, 7 octombrie, avem rata de infectare de 7,37 în Fălticeni, iar numărul cazurilor de infecție continuă să crească. Pe lângă acest fapt, multe alte localități din vecinătatea noastră sunt tot în scenariul roșu. Din acest motiv am anulat ediția 2021.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Ne-am fi dorit să-i avem și anul acesta pe producătorii locali, să ne bucurăm de acest eveniment frumos al toamnei, dar, din păcate, nu se poate. Am purtat discuții cu toate instituțiile abilitate, iar răspunsurile primite nu au fost favorabile. Sper ca anul viitor să nu mai fim în această situație, pentru că vrem să continuăm promovarea produselor locale și, mai ales, a roadelor obținute de pomicultorii noștri.”

Evenimentul reunea, anual, la Fălticeni pomicultorii locali și pe cei din Rădășeni, Horodniceni, Bunești și Vulturești, care etalau cele mai frumoase și mai bune mere, proaspăt culese din livezi, expuse la vânzare în centrul municipiului.

Pe lângă standurile cu fructe de toate soiurile, cumpărătorii puteau alege bunătăți din carne și preparate din carne, lactate, brânzeturi, miere, produse de patiserie, dar și sucuri de mere, toate sub binecunoscuta marcă „Produs în Bucovina”.

Meșterii populari și producătorii de material săditor nu au lipsit de la niciuna din cele 16 ediții ale evenimentului.

Târgul Mărului, singurul eveniment de profil din nordul Moldovei, includea seminare pe teme de pomicultură, dar și o manifestare artistică, un program folcloric susținut de formații și interpreți de muzică populară.

ȘTIRI