AUR va marca Mica Unire printr-o amplă manifestație organizată la Suceava. Liderul George Simion va fi prezentActualitate

AUR va marca Mica Unire printr-o amplă manifestație organizată la Suceava. Liderul George Simion va fi prezent

       Accesări: 383

Se apropie un moment de însemnătate pentru români. 24 ianuarie 1859 este data la care s-a făurit Mica Unire sau Unirea Principatelor Române, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Anul acesta se vor împlini 165 de ani de la acest moment istoric.

În țară vor fi organizate mai multe acțiuni.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va desfășura în municipiul Suceava, pe 24 ianuarie, o amplă manifestație. Fălticenenii sunt invitați să participe în număr cât mai are.

Reprezentanții formațiunii politice spun că demonstrația de masă va începe la ora 16.

Punctul de pornire este sediul AUR situat pe esplanada centrală, iar sucevenii sunt așteptați să se adune cu steaguri tricolore pentru a marca suveranitatea națională și pentru a celebra 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

AUR amintește că Suceava nu a făcut parte, la acel moment, din Mica Unire, din anul 1859, localitatea fiind „ocupată de trupele imperiului”.

Într-un comunicat de presă remis presei, partidul politic afirmă că „pentru a sancționa neaderarea noastră la Spațiul Schengen, dar și proasta conducere a județului, filiala AUR Suceava denunță public realitatea crudă a acestor ani”.

Reprezentanții partidului mai spun că „suntem în continuare sub ocupație austriacă și străină în județul Suceava și în multe părți din țară, iar AUR și dorește să redea bucovinenilor și românilor demnitatea și suveranitatea națională pierdute.”

George Simion, liderul formațiunii politice amintite, va participa la evenimentul organizat miercuri, 24 ianuarie.

La nivel național, pe lângă manifestația de la Suceava, au loc marșurile tradiționale dedicate Unirii Principatelor Române, organizate la Iași și Focșani.

ȘTIRI