Noutate absolută pentru județul Suceava. Elevii și profesorii din Fălticeni vor avea un Muzeu Educațional InteractivLocal

Noutate absolută pentru județul Suceava. Elevii și profesorii din Fălticeni vor avea un Muzeu Educațional Interactiv

       Accesări: 2166

Noutate absolută pentru mediul școlar. Două primării și un club de caritate vor pune bazele primului Muzeu Educațional Interactiv din județul Suceava. Proiectul va fi implementat la Fălticeni, iar demersul premergător va fi făcut la sfârșitul acestei luni.

Beneficiarii vor fi cei 6.000 de elevi de la școlile și colegiile din oraș.

Partenerii angrenați în acest proiect sunt Primăria Municipiului Fălticeni, Club Rotary Fălticeni, care are calitate de inițiator, și Primăria Orașului Villeneuve (Franța).

Muzeul Educațional Interactiv sau Muzeul Interactiv de Științe este un concept relativ nou, fiind foarte întâlnit în marile orașe europene.

„Vom avea un Muzeu Educațional Interactiv la Fălticeni. Suntem foarte avansați în discuțiile privind înființarea acestuia.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Există trei parteneri asociați în acest proiect și ne dorim ca acesta să fie unul de succes. Avem și un partener din Franța care va susține proiectul cu o sumă consistentă.”

În cadrul acestuia, elevii vor putea desfășura ore practice la discipline precum biologie, chimie, fizică sau geografie.

Noul muzeu va unul de știință și va fi înființat pe strada Ion Dragoslav, în sediul actual al Grădiniței „Voinicelul”, care din primăvara acestui an se va muta într-un nou sediu.

Proiectul va reuni elevii și profesorii într-un cadru atractiv în care vor putea susține tot felul de experimente și activități practice în completarea actului educațional.

Muzeul va găzdui expoziții, dar și evenimente culturale.

Pentru funcționarea acestuia vor fi achiziționate echipamente, dotări și mobilier, iar bugetul nu este deloc neglijabil. Costurile sunt estimate la 900.000 de lei, Primăria Municipiului Fălticeni urmând să aloce un buget de 300.000 de lei.

Primarul Cătălin Coman spune că partenerii din proiect vor ca viitorul muzeu să fie deschis până la sfârșitul anului 2024.

Foto: Freepik (Image by zinkevych)

ȘTIRI