AUR solicită Guvernului să deschidă școlile: Copiii sunt cobaii unor politicieni care iau decizii după urecheActualitate

AUR solicită Guvernului să deschidă școlile: Copiii sunt cobaii unor politicieni care iau decizii după ureche

       Accesări: 1526

Mediul educațional rămâne un capitol important pe timp de pandemie. Subiect de campanie electorală, dinantea alegerilor parlamentare, închiderea școlilor din țară continuă să-i nemulțumească pe părinți, elevi și pe mare parte din profesori. George Simion, unul dintre cei mai vocali lideri de partid, condamnă hotărârea adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă chiar în seara în care guvernul și-a depus mandatul, potrivit căreia școlile rămân închise până cel puțin pe 11 ianuarie 2021.
AUR cere redeschiderea tuturor unităților de învățământ, înainte ca anul școlar să fie compromis.

Formațiunea amintită constată că după 10 luni de la închiderea școlilor și la 6 ani de la anunțarea programului prezidențial „România educată”, o mare parte dintre elevii din țară se află practic în situație de abandon școlar.

Formațiunea atrage atenția că „învățământul de la distanță” pe care guvernul l-a impus fără justificare în toată țara se desfășoară, în multe locuri, doar pe hârtie și că statisticile oficiale, care arată o prezență de 70% la cursurile pe internet, nu se verifică în realitate.

George Simion atrage atenția că elevii români sunt „cobaii unor politicieni care iau decizii după ureche.”

El mai spune că după aproape un an, achizițiile de aparatură nu s-au finalizat sau nici măcar n-au început, iar acolo unde au fost totuși făcute, aparatura este insuficientă sau de proastă calitate.

Mahanu Design

Liderul AUR le-a cerut guvernanților să ia decizii în interesul românilor.

„Copiii României sunt cobaii unor politicieni care iau decizii după ureche privind educația acestora. Închiderea școlilor și înlocuirea învățământului printr-un surogat au efecte catastrofale. Copiii sunt puternic afectați de lipsa socializării, mulți dintre ei depresivi, randamentul este scăzut, iar actul educational, lipsit de calitatea și eficiența pe care legea le solicită în mod imperativ. Numeroși elevi din medii defavorizate primeau la școală o masă caldă și sprijin emoțional, de care acum sunt lipsiți. Copiii cu cerințe educaționale speciale înscriși în școlile de masă sau în școli speciale se află în situații dramatice, adesea în imposibilitate, din cauza limitărilor fizice, de a urma cursurile online. Cerem Guvernului să ia decizii în interesul românilor, nu în interesul calcului politic, și să redeschidă, după modelul altor state aflate în situații epidemiologice chiar mai grave decât a României, cel puțin grădinițele și școlile primare și gimnaziale, cu excepția situațiilor bine justificate, cum ar fi existența unor focare de infecție”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.

„A trecut un an de la debutul global al pandemiei de coronavirus și între timp instituțiile internaționale au putut trage concluzii importante cu privire la școli: focare de infectare și cazuri au fost puține, copiii care se infectează sunt în majoritatea covârșitoare asimptomatici și nu constituie vectori majori de transmitere a bolii. Dimpotrivă, mai multe cazuri de transmitere se înregistrează în locuințe, acolo unde copiii sunt obligați de guvern la așa-zisa „educație online”. OMS și UNICEF, dar și Academia Română au făcut apeluri repetate la redeschiderea școlilor, acolo unde ele au fost închise. Cu toate acestea, autoritățile din România nu dau niciun semn că ar avea astfel de intenții”, a subliniat Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

ȘTIRI