Au început lucrările la noua creșă „verde” din Fălticeni. Este primul obiectiv de acest gen din RomâniaLocal

Au început lucrările la noua creșă „verde” din Fălticeni. Este primul obiectiv de acest gen din România

       Accesări: 2506

Moment important pe autoritățile și comunitatea locală. Astăzi au demarat lucrările la noua creșă „verde” din municipiul Fălticeni, primul obiectiv de acest gen din România. Clădirea este amplasată pe strada Nicolae Beldiceanu, între corpul B al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu, clădirea internatului și Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio”.

Autorizația de construire a fost emisă de Primărie în urmă cu o zi.

Mâine, 18 august, Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, va fi prezent la Fălticeni pentru inaugurarea șantierului destinat noului obiectiv de investiții.

Astăzi au fost executate primele lucrări legate de amenajarea terenului și turnarea primelor elemente din beton.

Creșă ultramodernă pentru 90 de copii

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Noua creșă va fi o clădire ultramodernă și prietenoasă cu mediul.

Proiectul acestui obiectiv este unul tip, la nivel național, cel al municipiului Fălticeni fiind destinat unei creșe de mărime medie, pentru 80 – 90 de copii.

Compania Națională de Investiții se va ocupa aproape în totalitate de acest proiect, cu excepția lucrărilor destinate amplasării utilităților, care vor administrației locale.

Clădirea, ce va avea 3.140 mp,, va fi structurată pe un nivel și va dispune de încăperi spațioase pentru șapte grupe și toate facilitățile unui obiectiv modern.

La exterior va fi construit un loc de joacă și o parcare

Creșa va costa circa 11 milioane de lei

Obiectivul destinat municipiului Fălticeni va integra soluții moderne și eficiente pentru asigurarea unui confort termic ridicat și a unui consum energetic scăzut.

Lucrările sunt realizate de asocierea de firmele Simion Tehnoconstruct SRL (Botoșani) și MTA Structural Engineers SRL (București).

Specialiștii CNI au menționat că oferta câștigătoare pentru această procedură de atribuire are un preț total de 10,97 milioane de lei, fără TVA, ofertă clasată pe primul loc în clasamentul rezultat după aplicarea criteriului de atribuire li verificarea documentelor-suport.

Valoarea estimată inițial era de 11,73 milioane de lei, fără TVA.

Simion Tehnconstruct este firma care construiește acum noul bloc ANL de pe strada Victoriei.

Noua creșă va fi construită în 12 luni

Startul noului proiect, datelor publicate de CNI, va fi la două luni de la proiectare. Asta înseamnă că lunile iunie și iulie sunt destinate acestei etape, după care vor începe lucrările.

Cert este că asocierea de firme trebuie să respecte acești termeni asumați prin licitație, luna august 2022 fiind cea în care vor trebui demarate efectiv lucrările. Nu este exclus ca acestea să înceapă chiar mai devreme, având în vedere faptul că proiectul trebuie doar adaptat la configurația spațiului existent.

Durata de realizare este stabilită la 12 luni, ceea ce înseamnă că noua creșă din Fălticeni va putea fi inaugurată în toamna anului viitor.

CNI menționează și faptul că perioada de garanție acordată lucrării este de 36 de luni.

Noua creșă din Fălticeni este un proiect susținut cu fonduri de la MDLPA (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației), după ce Primăria Municipiului Fălticeni a depus cererea de finanțare și documentația privind obiectivul de investiții.

ȘTIRI