Polițiștii avertizează populația: Atenţie la persoanele pe care le primiţi în curte sau locuinţă în această perioadă!Actualitate

Polițiștii avertizează populația: Atenţie la persoanele pe care le primiţi în curte sau locuinţă în această perioadă!

       Accesări: 3029

Oamenii legii le recomandă cetățenilor, în special vârstnicilor, să manifeste prudență în relaționarea cu persoane necunoscute.

Recomandarea vine în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă.

În această perioadă a anului, sub diferite pretexte, infractorii încearcă deseori să inițieze discuții, să pătrundă în curți sau locuințe și ulterior să sustragă sume de bani sau bunuri de valoare.

Drept dovadă, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava au reușit documentarea activității infracționale a unei tinere care profitând de vârsta înaintată a victimelor pătrundea în locuințele acestora și sustrăgea sume de bani. Polițiștii au dispus reținerea femeii, aceasta fiind introdusă în arestul IPJ Suceava.

Un mod de operare distinct  îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectua anumite lucrări gospodăreşti.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

De asemenea, unele persoane invocă motive financiare sau medicale și apelează la mila proprietarilor de locuințe.

Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

„De aceea recomandăm cetăţenilor să nu inițeze discuții cu astfel de persoane și să  nu   le permită accesul în locuință. Totodată, recomandăm să închideți ușile și să le asigurați cu sisteme de închidere chiar și atunci când sunteți la domiciliu.

Nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică, fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane. În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţiei Suceava.

ȘTIRI