Antena 3 l-a făcut cunoscut în toată țara pe Cristi Bîrsanu.  Pompierul erou din Mălini i-a salvat viața unei tinere căzute într-o fântână de 31 de metriActualitate

Antena 3 l-a făcut cunoscut în toată țara pe Cristi Bîrsanu. Pompierul erou din Mălini i-a salvat viața unei tinere căzute într-o fântână de 31 de metri

       Accesări: 6366

Eroii sunt printre noi. Un pompier al Detașamentului din Fălticeni s-a remarcat prin curaj și dăruire, reușind să salveze viața unei tinere din localitatea natală. Plutonierul adjunct șef Cristi Bîrsanu se afla în timpul liber, atunci când a primit un telefon pentru a interveni într-un caz de extremă urgență.

El a salvat o viață, coborând într-o fântână, la o adâncime de 31 de metri.

Acolo, la capătul fântânii, se afla o tânără care alunecase în ea.

Până la sosirea colegilor, pompierul Cristi Bîrsanu a acționat pentru salvarea persoanei.

El a fost Eroul Zilei la Antena 3. În platoul televiziunii, pompierul din comuna Mălini a povestit cum s-a întâmplat totul, despre un act de curaj și de normalitate, într-o meserie unde frica și emoțiile trebuie controlate, pentru că pericolul pândește în fiecare clipă.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Pentru noi, el este erou în fiecare clipă, la fel ca ceilalți colegi ai noștri care au salvat zeci, sute sau chiar mii de vieți pe parcursul carierei lor de pompieri militari.”, a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. „Misiuni periculoase, în care și-au primejduit viața, din dragoste de oameni, despre care doar ei, cei salvați și Dumnezeu mai știu cum s-au petrecut…Însă, acum, e clipa lui de „glorie”.

Antena 3 l-a chemat pe pompierul erou în studio și l-a făcut cunoscut în toată țara.

Cristi Bîrsanu s-a bucurat de o atenție, meritată, care a umplut inimile de bucurie și mândrie copiilor săi, soției, familiei, dar și ale tuturor celor din comunitatea unde s-a născut, satul Pâraie.

La fel de mult și de sincer s-au bucurat și cei din a doua sa familie, pompierii militari suceveni.

Colegii din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență l-au felicitat, iar inspectorul general, Generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, l-a recompensat personal cu o statuetă și un album foto cu întreaga familie a pompierilor militari din țară.

Cristi Bîrsanu este un erou. Însă nu este singurul. Pompierii își pun viața în primejdie la multe dintre intervenții.

Meseria de pompier este una dintre cele mai nobile profesii și nimic nu poate fi mai plăcut decât satisfacția salvării unei vieți.

ȘTIRI