Amplă acțiune în Fălticeni. 15.000 de țigarete descoperite de polițiști. Bărbat reținut pentru infracțiunea de contrabandăLocal

Amplă acțiune în Fălticeni. 15.000 de țigarete descoperite de polițiști. Bărbat reținut pentru infracțiunea de contrabandă

       Accesări: 1556

Contrabanda cu țigări este un fenomen greu de stopat. Activități infracționale de acest gen sunt în vizorul oamenilor legii, care organizează tot mai des controale și pe raza municipiului Fălticeni. Ultima acțiune de acest gen s-a desfășurat miercuri, 5 octombrie, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile și a comerţului neautorizat.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acționat în zona Pieței Agroalimentare, unde au fost descoperite peste 15.000 de țigarete de proveniență extracomunitară.

Tot în cursul zilei de ieri, în cadrul acțiunilor de verificare și control, polițiștii au dispus și reținerea unui bărbat pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infarcțiunii de contrabandă.

În urma activităților investigativ-operative întreprinse derulate în zona Pieței Agroalimentare din mun. Fălticeni a fost surprins în flagrant un bărbat în timp ce deținea într-un chioșc metalic și un spațiu de depozitare aferent acestuia, cantitatea de 12.940 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, în valoare aproximativă de 9.700 lei.

Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Fălticeni în vederea audierii și luării măsurilor legale ce se impun.

În urma activităților de urmărire penală desfășurate de către lucrătorii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – S.I.C.E, față de bărbat a fost dispusă măsura preventivă a reținerii 24 de ore, acesta fiind introdus în arest.

Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cu modificările și completările ulterioare, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Polițiștii mai spun că, în același areal, a fost surprinsă în flagrant și o femeie, în timp ce deținea într-un spațiu de depozitare cantitatea de 2.760 buc. țigarete de proveniență extracomunitară, diferite mărci, în valoare aproximativă de 2.000 lei, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a acesteia cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind aplicată măsura confiscării cantității de țigarete.

În cadrul acțiunii a mai fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Lg. 227/2015 m., fiind dispusă confiscarea cantității de 200 buc. țigarete de proveniență extracomunitară.

ȘTIRI