Zi specială la Biserica istorică din Rădășeni. Binecuvântare, daruri și rugăciuni la oficierea Liturghiei CopiilorReligie

Zi specială la Biserica istorică din Rădășeni. Binecuvântare, daruri și rugăciuni la oficierea Liturghiei Copiilor

       Accesări: 1961

Biserica și școala sunt locurile unde copiii primesc lumină. Aici sunt îndrumați pentru viață și sunt învățați despre valorile acesteia. Educația noilor generații nu se oprește niciodată, iar când școlile se închid, bisericile se deschid.

Chiar dacă elevii au fost liberi pe 5 octombrie, în mai multe parohii preoții au oficiat „Liturghia Copiilor”.

Printre acestea se numără și parohia Bisericii istorice din Rădășeni, cu hramul Sfinții Mercurie și Ecaterina. 45 de copii de la ciclul primar și gimnazial, ai Școlii Gimnaziale „Ion Lovinescu” au participat miercuri dimineața, la slujba care le-a fost dedicată.

Părintele Georgian Rotar și diaconul Sava Mihai au săvârșit cele cuvenite sub aspect liturgic.

Copiii s-au îmbrăcat în costume naționale și au primit pe lângâ Sfânta Împărtășanie și un cuvânt de învățătură al preotului paroh care și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul copiilor și de a săvârși o slujbă la fel de înălțătoare și frumoasă precum cele din zilele de sărbătoare.

Alma Clinic

Răspunsurile la strană au fost date tot de elevi ai școlii din Rădășeni, ei fiind invitați să participe și la înfrumusețarea slujbei de hram care va avea loc la finele lunii noiembrie.

Liturghia Copiilor este o inițiativă ce aparține Inspectoratului Județean Suceava, mai precis inspectorului de religie, Daniela Ceredeev, realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Slujba a fost săvârșită de Ziua Educației în 44 de lăcașuri de cult, activitate ce face parte din programele educațional – catehetice și culturale ce se desfășoară în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și anume Școala de duminică și Școala de vară – Copii la altar.

În cadrul acestui proiect au luat parte cadrele didactice Danusia Grumăzescu, Elena Manolache și Ana Iordachi.

Preotul paroh Georgian Rotar a sublinia faptul că „elevii au sărbătorit Ziua Educației” cu pace, bucurie și rugăciune, zi în care cei din parohia Sfinții Mercurie și Ecaterina s-au -am bucurat de glasurile curate ale copiilor, care ne-au adus pe toți mai aproape de Cer și de Dumnezeu, făcând această zi deosebită.

El le-a mulțumit celor care au avut inițiativa acestui proiect, „pentru a ne aduce împreună în această zi specială, arătând că nimic nu este mai frumos și mai vrednic de cinste pe lume, decât a fi împreună în rugăciune la Sfânta Liturghie, în gând și rugându-ne lui Dumnezeu”.

La sfârșitul slujbei, copiii au fost răsplătiți cu mici surprize, oferite în dar și din drag pentru ei, fiecare plecând cu bucurie spre casele lor, ducând din sfințenia acestei Sfintei Liturghii și rămânând promisiunea revederii cât de curând.

ȘTIRI