301 persoane din Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca Mică sunt confirmate cu noul coronavirusActualitate

301 persoane din Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca Mică sunt confirmate cu noul coronavirus

       Accesări: 6033

Noi cazuri de infecție cu COVID-19 apar în zona Fălticeni. Acestea au fost depistate la Centrul de Recuperare și Reabilitarea Neuropsihiatrică din Sasca Mică. 242 de beneficiari și 59 de angajați au fost confirmați cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut azi dimineață doctorul Manuela Trifan, directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

În total sunt 301 persoane contaminate cu noul coronavirus, din care 242 sunt beneficiari și 59 sunt din rândul personalului de îngrijire.

Alți 127 beneficiari ai centrului din comuna Cornu Luncii au rezultate negative la test.

Manuela Trifan a declarat că rezultatele au venit noaptea trecută.

Testarea în centrul de la Sasca Mică s-a efectuat după ce un beneficiar, care a fost internat la Spitalul Județean Suceava, a fost confirmat joia trecută, pe 16 aprilie, cu noul coronavirus.

Persoanele infectate cu agentul patogen au vârste cuprinse între 23 și 60 de ani. Doctorul Manuela Trifan le-a catalogat ca fiind cazuri asimptomatice sau ușoare.

”Primul caz care ne-a determinat să efectuăm testarea întregului efectiv, aflat în centru, a fost confirmat la un pacient, în data de 16 aprilie. După depistarea acestuia am procedat la testarea întregului efectiv de beneficiari un număr de 369 de persoane și a întregului efectiv de personal de îngrijire, ce reprezintă 86 de cadre.”, a relatat Trifan. „Din cei 369 de beneficiari, 242 au fost depistați pozitiv, iar din cele 86 de cadre, 59 sunt pozitive. Cadre însemnând asistente, infirmiere, paznici și personal auxiliar aflat în centru de două săptămâni în condițiile Ordonanței Militare 8. Activitatea era organizată la modul că o parte din personal timp de două săptămâni îngrijește beneficiarii, urmând ca la două săptămâni personalul să se schimbe.”

Aceasta a precizat că cei 127 de beneficiari găsiți negativ la coronavirus au fost izolați într-o zonă sigură a centrului.

Pentru cadrele medicale depistate pozitive se discută două variante, fie internarea lor în spital sau cazarea lor într-un spațiu pentru următoarele două săptămâni, pentru a se evita intrarea lor în familii și posibila infectare acestora.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava a declarat că beneficiarii contaminați cu noul coronavirus vor fi tratați, cel mai probabil, în centrul de la Sasca Mică de angajații sănătoși, care trebuie să se întoarcă la serviciu de la domiciliu.

Angajații infectați nu se vor întoarce în familie, aceștia vor fi internați fie în spital, fie într-un alt spațiu.

Directorul executiv al DSP Suceava mai spune că după 7-10 zile vor fi testați și cei nou-veniți.

Centrul de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică are 385 de beneficiari ai serviciilor sociale și peste 200 de angajați.

Directorul executiv al DSP Suceava susține că autorităţile sanitare vor continua testarea personalului din toate centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice şi a persoanelor vulnerabile din judeţul Suceava. Procedura va fi făcută de două ori pe lună.

Suceava este cel mai afectat județ din țară. Peste 2.000 de cazuri au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.


ȘTIRI