Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria StatuluiEconomic

Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria Statului

       Accesări: 604

Începând de marţi, 21 aprilie 2020, operatorii economici şi instituţiile publice vor putea să facă plăţi online din conturile pe care le au la trezorerii.

Ordinul de plată multiplu electronic (OPME), a fost oficializat recent prin Ordinul 1819/2020 al Ministerului Finanțelor Publice.

Pentru a fi evitate deplasările la ghișeele trezoreriilor, plăţile vor fi făcute prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV) al Fiscului.

Ordinul de plată multiplu electronic se va descărca online de pe site-ul MFP sau va fi pus la dispoziție de către trezoreriile din țară.

Documentul va trebui să fie semnat electronic de către persoana din firmă care poate face plăți și care e înregistrată în SPV.

Codrin Benta

 „Înlocuim cozile cu click-uri. Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria Statului. Fără deplasări la ghișeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri și cu semnătură electronică. Totul prin intermerdiul ordinului de plată multiplu electronic.  Astăzi, mai mult ca oricând, este evident că informatizarea statului este vitală. Nu elimină doar evaziunea fiscală, crește profitabilitatea și productivitatea, dar elimină și deplasările inutile într-un moment în care toți trebuie să stăm în casă cât mai mult”, a declarat ministru finanţelor Florin Cîţu.

ȘTIRI