Ziua faptelor, darurilor și bucuriilor pentru suflet. Elevii din Fălticeni s-au reîntâlnit cu preotul Adrian BrădățanuLocal

Ziua faptelor, darurilor și bucuriilor pentru suflet. Elevii din Fălticeni s-au reîntâlnit cu preotul Adrian Brădățanu

       Accesări: 1124

Postul Mare este un nou prilej de înnoire spirituală și morală. Biserica și școala conlucrează la nivel local pentru binele copiilor și tinerilor care au nevoie de modele pozitive. Preotul Adrian Brădățanu, parohul Bisericii Adormirii Maicii Domnului, este mereu în mijlocul acestora pentru a le insufla valorile creștine ca repere pentru viața de zi cu zi.

Ultima întâlnire s-a desfășurat miercuri, 29 martie, într-o atmosferă de prietenie, socializare și rugăciune.

Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”, însoțiți de profesoara de religie Corina Oprișanu, l-au vizitat pe preotul Adrian Brădățanu, de la care au primit sfaturi și daruri, îmbinând utilul cu plăcutul.

În casa praznicală s-a desfășurat un mic atelier de pictură, unde au fost realizate desene cu teme inspirate din perioada pascală.

Pentru că la unitatea de învățământ fălticeneană are loc programul „Săptămâna Verde”, perioadă dedicată acțiunilor de ecologizare și protejarea mediului, elevii au decis să facă o faptă bună.

Alma Clinic

Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au dat o mână de ajutor, adunând resturile vegetale aflate pe spațiile verzi din preajma bisericii.

Partea spirituală nu a lipsit din program, fiind cea mai amplă și importantă pentru tinerii din ciclul gimnazial.

Fiind un moment oportun pentru înfrumusețarea Postului Mare, preotul Adrian Brădățanu s-a rugat împreună cu elevii, pentru ca pacea și binele să domnească în lume.

Cântecele creștine au completat acțiunea zilei de miercuri.

Elevii au primit gânduri bune și mulțumiri din partea părintelui, iar mirul, untelemnul sfințit despre care tradiția bisericii spune că are puteri vindecătoare, l-au primit în semn de binecuvântare.

La plecare au primit la plecare câte un dar dulce, un pachet consistent cu bunătăți de post, din partea oamenilor de bine care formează parohia Adormirea Maicii Domnului.

ȘTIRI