Un nou control în comuna Mălini. Polițiștii au confiscat material lemnos în valoare de peste 30.000 de leiRural

Un nou control în comuna Mălini. Polițiștii au confiscat material lemnos în valoare de peste 30.000 de lei

       Accesări: 317

Acțiune pentru depistarea ilegalităților. Polițiști Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul IPJ Suceava, au făcut echipă cu inspectorii Gărzii Forestiere pentru un nou control în comuna Mălini. Verificările s-au desfășurat pe linia respectării prevederilor privind achiziția, debitarea și comercializarea de material lemnos.

Oamenii legii au găsit nereguli și au aplicat amenzi.

În urma controlului aceștia au descoperit faptul că în depozitul societății este cantitatea de 29,4 mc cherestea de esență rășinoase și 9,4 mc lemn rotund de esență rășinoase, fără documente care să ateste proveniența legală.

Polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere au mai constatat faptul că operatorul economic nu a respectat obligația de a efectua fotografiile aferente materialului lemnos transportat, pentru unele avize de însoțire electronice raportate în aplicația SUMAL.

Și de această dată, oamenii legii au arătat toleranță zero și au dispus sancționarea administratorului societății.

Alma Clinic

Acestuia i-au fost aplicate trei amenzi în valoare de 5.000 lei.

Oamenii legii au mai dispus ca măsură complementară confiscarea cantității totale de 14 mc lemn rotund de esență rășinoase, în valoare de peste 3.500 lei, și 29 mc cherestea de esență rășinoase, în valoare de peste 27.000 lei.

ȘTIRI