Zilele Municipiului Fălticeni vin cu un format restrâns: Elevi și cupluri de aur premiate, procesiune religioasă, mașini de epocă și competiții sportiveActualitate

Zilele Municipiului Fălticeni vin cu un format restrâns: Elevi și cupluri de aur premiate, procesiune religioasă, mașini de epocă și competiții sportive

       Accesări: 13818

Luna iulie este lună de sărbătoare pentru localnici. Legat de prăznuirea Sfântului Ilie, protectorul orașului, evenimentul Zilele Municipiului Fălticeni s-a desfășurat cu un program amplu, din care nu au lipsit concertele, manifestările culturale, artistice, focul de artificii și tradiționalul Bâlci. Anul acesta, însă, situația este schimbată.

Datorită contextului epidemiologic actual, dar și restricțiilor încă în vigoare, programul evenimentului va avea un format foarte restrâns.

„Și anul acesta sărbătorim Zilele Municipiului Fălticeni. Pe fondul pandemiei de coronavirus manifestările vor fi mult reduse. Vom avea foarte puține manifestări, inclusiv tradiționalul Bâlci pe care nu avem voie să-l ținem”, a explica primarul Cătălin Coman. „Anul acesta, după mai mult de 200 de ani de tradiții Bâlciul nu va fi posibil de realizat. Nu vom avea parte nici de spectacole artistice și culturale, pentru că restricțiile sunt foarte clare. Ne vom rezuma anul acesta doar la manifestările permise în această perioadă.”

Zilele Municipiului Fălticeni includ doar cinci momente în calendarul manifestărilor. Vor fi premiați elevii cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, și cuplurile de aur, familiile care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Unul dintre punctele de atracție va fi expoziția mașinilor de epocă „Roți Legendare”, care va marca 124 de ani de la apariția primului vehicul în Fălticeni.

Din programul evenimentului nu va lipsi procesiunea religioasă de Sfântul Ilie, ce va traversa orașul prin zona centrală. Preoți cu icoane vor însoți racla cu sfintele moaşte ce va fi așezată pe platforma unei mașini.

Competițiile sportive vor completa programul restrâns de anul acesta. Organizatorii au anunțat concursuri de natație, tenis de câmp și tenis de masă.

Fondurile direcționate pentru acest eveniment sunt de aproximativ 95.000 de lei.

Autoritățile locale au alocat 43.000 de lei pentru premierea celor 86 de elevi, 28.500 de lei pentru 45 de cupluri la Nunta de Aur și 16.900 de lei pentru manifestări sportive.

Alți 6.000 lei sunt alocați pentru mediatizarea evenimentelor.

Programul și sumele destinate manifestărilor au fost aprobate în urmă cu câteva zile de aleșii locali.

Zilele Municipiului Fălticeni vor debuta pe 18 iulie și se vor încheia pe 25 iulie.

ȘTIRI