Vremea se răcește accentuat în județul Suceava și apar ninsorileActualitate

Vremea se răcește accentuat în județul Suceava și apar ninsorile

       Accesări: 772

Vreme capricioasă în următoarele patru zile.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această dimineață, o informare meteorologică valabilă din această seară, de la ora 18, până în dimineața zilei de miercuri, 25 martie.

Meteorologii prognozează răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului;
Vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Alma Clinic

Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Tot din această seară, până luni, 23 martie, va fi în vigoare și o atenționare meteorologică Cod galben.

Atenționarea vizează și toate zonele județului Suceava.

Va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. 

Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

ȘTIRI