Încă 10 cazuri de coronavirus confirmate în județul Suceava. Starea pacientului din Mălini nu pune problemeActualitate

Încă 10 cazuri de coronavirus confirmate în județul Suceava. Starea pacientului din Mălini nu pune probleme

       Accesări: 17421

Conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Iași a anunțat că, în cursul zilei de vineri, 20 martie, alte 18 teste de la pacienți din zona Moldovei au ieșit pozitive la infecția cu noul coronavirus COVID -19.

Potrivit declarației managerului Carmen Dorobăț, este vorba despre 10 teste venite de la Suceava și 8 teste venite din județul Neamț.

Clinica a reușit să lucreze mai multe teste în urma sprijinului primit de la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO). Efortul medicilor ieșeni urmează să fie susținut și de Universitatea de Medicină și Farmacie.

Momentan nu se știe dacă cele 10 persoane din județul Suceava, confirmate cu infecția COVID-19, vor fi tranferate la Iași.

Carmen Dorobăț le-a declarat jurnaliștilor ieșeni că medicii suceveni sunt pregătiți cu tratament și măsuri de izolare pentru pacienții care prezintă forme ușoare și medii ale bolii.

În urma confirmării pozitive a celor 10 teste, numărul sucevenilor infectați cu noul coronavirus a urcat la 19, între aceștia fiind și medici de la Spitalul Județean Suceava.

Au apărut noutăți în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a doi dintre pacienții din județul Suceava care sunt internați la Iași.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani, din Mălini (primul pacient din Suceava), și bărbatul de 37 de ani, care erau tratați în secția de terapie intensivă a Cliniicii de Boli Infecțioase Iași, sunt într-o stare favorabilă. Ei au fost trecuți pe sector pentru continuarea tratamentului.

ȘTIRI