Accesări: 668

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea meteorologică emisă pentru primele zile ale acestei săptămâni.

Până miercuri, 13 ianuarie, ora 10.00, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 10…15 l/mp.

Vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. În Bărăgan și Dobrogea vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei.
 Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 40…50 km/h.

În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopților și dimineților. Local și temporar va mai ninge îndeosebi în zona de munte și în regiunile intracarpatice.

Tot astăzi au foat anunţate estimările privind evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 11 ianuarie – 24 ianuarie 2021.

În judeţele din zona Moldovei, până în 14 ianuarie, pe fondul nebulozității persistente nu vor fi variații termice semnificative, astfel media valorilor maxime va fi de 0…1 grad, iar minimele vor fi de aproximativ -3 grade.

Vremea va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, geroasă în timpul nopților, cu maxime la nivelul regiunii de -8…-4 grade și minime, în general, între -15 și -10 grade.

Ulterior tendința vremii va fi de încălzire la începutul celei de-a treia decade, când temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de -3…-2 grade pentru maxime și de -10…-7 grade pentru cele minime.

Se vor semnala precipitații, local însemnate cantitativ la începutul intervalului, apoi temporar până în 15 ianuarie. Ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

ȘTIRI