Vești bune pentru candidații la permisul auto. Proba traseu revine în Fălticeni. Când va începe prima serieLocal

Vești bune pentru candidații la permisul auto. Proba traseu revine în Fălticeni. Când va începe prima serie

       Accesări: 2918

Schimbarea s-a produs! Candidații la permisul auto din zona Fălticeni vor putea susține proba practică (traseul) în municipiul Fălticeni. Vestea este cât se poate de bună atât pentru aspiranții la statutul de șofer, dar și pentru școlile care îi pregătesc pe aceștia.

Măsura este valabilă doar pentru categoriile B și B+E.

Vestea mai puțin bună este aceea să decizia are, deocamdată, un caracter temporar. Mai exact, proba traseu va fi susținută doar în perioada 20 noiembrie – 28 decembrie.

În ultimii ani candidații din zona Fălticeni, dar și din restul județului, au susținut proba practică doar în municipiul Suceava, situația care era „peste mână” tuturor candidaților, dar și instructorilor.

Lucrurile s-au mișcat foarte greu și din lipsă de examinatori, dar și pentru că vocea reprezentanților școlilor de șoferi s-a făcut cu greu auzită în urechile autorităților.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Examenul la Fălticeni va fi susținut marți

Noua măsură vine ca o gură de oxigen pentru toți cei implicați în procesul de școlarizare și examinare, care așteptau această măsură de mai mult timp.

Unul dintre factorii decisivi în luarea deciziei de a transfera examinarea înapoi la celelalte municipii este cel legat de decongestionarea traficului rutier din municipiul Suceava.

Proba practică va fi susținută marți la Fălticeni, miercuri la Câmpulung Moldovenesc, joi la Rădăuți, iar în Suceava va rămâne doar două zile pe săptămână, luni și vineri.

Vor fi șase sesiuni de examinare.

Asta înseamnă că cei care vor să susțină proba traseu în Fălticeni vor susține examenul în zilele de 21 și 28 noiembrie, respectiv 5, 12, 19 și 26 decembrie.

Candidații din Fălticeni pot susține examenul în alt oraș din județ

Un aspect important de menționat este acela că susținerea examenului practic în Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc sau Suceava nu este condiționată de domiciliul candidaților din orașele sau în zonele respective.

În altă ordine de idei, un candidat se poate înscrie ca să susțină examenul în oricare dintre localitățile menționate.

Prefectura Suceava susține că va lua în calcul „dacă va permanentiza măsurii, după ce va analiza rezultatele” de la finalul acestei perioade de probă, 20 noiembrie – 28 decembrie.

Șansele ca examenul să rămână la Fălticeni sunt ridicate, având în vedere situația valorilor de trafic din Suceava, dar și nemulțumirile exprimate constant, de candidați și școli de șoferi, pe tema mutării probei practice doar în municipiul reședință de județ.

ȘTIRI