Accesări: 2855

Post liber la conducerea județului. După demisia lui Cristinel Crețu, funcția de vicepreședinte al CJ Suceava urmează să fie ocupată în scurt timp. Cum liberalii au majoritatea în deliberativ, opțiunea de numire revine președintelui Gheorghe Flutur sau poate veni la propunerea unui consilier județean.

Favorit la postul de vicepreședinte este Vasile Tofan.

Cel puțin așa susțin unele surse liberale care au indicat faptul că mai mulți consilieri județeni PNL consideră potrivită o astfel de alegere.

Aceleași surse mai spun că Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava și al PNL Suceava, îl vrea pe Vasile Tofan ca vicepreședinte prin prisma experienței și rigurozității în administrația publică.

Desemnarea noului vicepreședinte al CJ Suceava va fi făcută joia viitoare în cadrul unei ședințe extraordinare.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Contactat de cotidianul Cronica de Fălticeni, consilierul județean Vasile Tofan a evitat să dea un răspuns clar în ceea ce privește propunerea sa pentru această funcție.

Se discută despre o posibilă candidatură la funcția de vicepreședinte și a lui Vasile Tofan.

Este normal, când există o majoritate în Consiliul Județean, ca opțiunea privind propunerea să vină din partea președintelui. La momentul actual este prematur să vorbim despre cine va fi ales în această funcție.”, ne-a declarat Tofan.

„Au existat niște discuții pe tema aceasta, dar vom vedea ce va fi pe 12 mai.

Propuneri pot fi mai multe. Joia viitoare va fi momentul adevărului. Propunerile se vor face în plenul ședinței.”

Vasile Tofan, în vârstă de 62 de ani, este fost primar, cu două mandate, al municipiului Fălticeni.

În prezent este șeful ATOP Suceava, consilier județean și șeful comisiei de Administrație Publică din cadrul Consiliului Județean Suceava.

El își exercită acum al doilea mandat de consilier județean.

De profesie inginer, Vasile Tofan și-a făcut debutul în administrația locală în anul 2004, când a câștigat primul mandat de primar al municipiului Fălticeni.

Liberalul cu origini fălticenene a devenit vedetă la nivel național, în anul 2017, după un discurs pe care l-a susținut la ședința din cadrul organizației județene PNL Suceava. Discursul său a devenit viral pe Facebook, iar în sală a stârnit amuzamentul colegilor de partid care l-au aplaudat de mai multe ori.

ȘTIRI