Acțiune de ecologizare în comuna Boroaia. Elevii, profesorii, aleșii locali și alți gospodari au curățat albiile apelorRural

Acțiune de ecologizare în comuna Boroaia. Elevii, profesorii, aleșii locali și alți gospodari au curățat albiile apelor

       Accesări: 1397

Un mediu curat este esențial pentru sănătatea umană şi bunăstare. Aceasta este ideea centrală și motivația celei mai noi acțiuni de ecologizare desfășurate în comuna Boroaia. Un grup de localnici s-au raliat cu entuziasm la campania națională „Curățăm România”, numărându-se printre miile de buni români care, la început de mai, au făcut un mare bine naturii.

Acțiunea de ecologizare și-a atins obiectivul, meritul aparținând voluntarilor care au strâns deșeuri de pe albiile apelor din localitate.

Au participat 250 de persoane, Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” fiind partenerul principal.

Alături de cei 200 de elevi, îndrumați de diriginți, au luat parte la campania de curățenie, consilieri locali, cât și un grup de persoane coordonate de administrația locală.

Zonele salubrizate au fost albiile pâraielor care, prin truda celor mici și a celor mari, au redevenit curate.

Mahanu Design

Au fost ecologizate și spațiile verzi din centrul și proximitatea școlilor, activitate care a revenit exclusiv personalului angajat al Primăriei Boroaia.

Voluntarii au colectat selectiv deșeurile aruncate la întâmplare, astfel încât ele au fost predate mai departe spre reciclare.

Cât despre rodul muncii lor, tonele și sutele de saci adunați stau mărturie că s-a muncit cu sârguință.

Au fost ecologizați aproximativ 10 kilometri de albii scoși de sub povara deșeurilor care apasă tot mai mult pe umerii naturii.

Directorul Lucia Moroșan și primarul Vasile Berariu au transmis un mesaj de mulțumire tuturor voluntarilor care au arătat că grija pentru natură trebuie să rămână una dintre preocupările zilelor noastre.

În același timp, acțiunea de ecologizare este un exemplu pozitiv pentru cultivarea atitudinii protective la adresa mediului înconjurător.

Cu ajutorul voluntarilor boroieni, promisiunea „Curățăm România” nu mai este un simplu slogan, ci un obiectiv îndeplinit.

ȘTIRI