USR-PLUS Suceava condamnă agresarea activistului Daniel Bodnar: Este inadmisibilă într-un stat de dreptActualitate

USR-PLUS Suceava condamnă agresarea activistului Daniel Bodnar: Este inadmisibilă într-un stat de drept

       Accesări: 1543

Mediul politic ia atitudine. Tot mai multe voci reclamă lipsa promptitudine a oamenilor legii în privința incidentului în care victimă a fost activistul de mediu Daniel Bodnar. Incidentul s-a petrecut miercuri seara, în zona unui gater din Comuna Mălini.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost agresat pe când aștepta în mașina proprie intervenția forțelor de ordine pentru rezolvarea unei sesizări cu privire la un presupus transport ilegal de lemn.

Radu-Adrian Rey a amintit faptul că acesta nu este primul incident de acest gen, ceea ce arată „escaladarea îngrijorătoare a violenței în privința acțiunilor activiștilor de mediu implicați în depistarea activităților de tăieri ilegale și de transport ilegal de lemn”.

Co-președintele alianței USR/PLUS Suceava condamnă agresarea activistului de mediu și o consideră drept inadmisibilă într-un stat de drept.

„USR-PLUS își manifestă îngrijorarea față de lipsa de reacție a autorităților și de intervenția lor tardivă, într-un județ cunoscut pentru problemele de tăieri ilegale și de transport ilegal de masă lemnoasă. Reprezentanții Alianței solicită ministrului de interne, Marcel Vela, să informeze public despre modul în care au fost respectate regulile de intervenție la sesizarea activistului de mediu Daniel Bodnar.”, a declarat Radu-Adrian Rey. „Absența de până acum a unor reacții din partea ministerului de interne, față de cazurile repetate de agresiune asupra activiștilor de mediu, ne arată lipsa de preocupare reală a autorităților față de fenomenul tăierilor ilegale.”

Alma Clinic

El a amintit că protejarea pădurilor și a oamenilor corecți din sectorul forestier și cooperarea cu societatea civilă în combaterea tăierilor ilegale de arbori este o prioritate a programului de guvernare USR-PLUS.

USR-PLUS susține implicarea activiștilor de mediu în descoperirea activităților ilegale și inițierea unui dialog structurat pentru o informare corectă a acestora.

Radu-Adrian Rey a subliniat că formațiunea politică pe care o reprezintă vrea operaționalizarea DNA-ului pădurilor, ca parchet dedicat infracțiunilor de mediu, pentru a stopa fenomenul criminalității forestiere.

ȘTIRI