Un reputat medic neurolog intră în echipa Alma Clinic. Investigații realizate cu tehnologii moderne și nedureroaseSănătate

Un reputat medic neurolog intră în echipa Alma Clinic. Investigații realizate cu tehnologii moderne și nedureroase

       Accesări: 4609

Noutăți de toamnă pe linia serviciilor de sănătate. Alma Clinic își mărește echipa de specialiști, în specialitatea neurologie, deservită, de curând, de un medic cu experiență. Este vorba despre Genoveva Garbatiuc, care profesează de peste 20 de ani, cu rezultate remarcabile pentru numeroși pacienți.

Examinarea neurologică poate fi însoțită și de o serie de teste pentru un diagnostic cât mai corect.

Alma Clinic se numără printre puținele instituții medicale din județul Suceava care oferă patru tipuri investigații neurologice moderne: Electroencefalogramă (EEG), ecografie Doppler, ecografie transcraniană, ecografie de artere carotide și vertebrale.

Electroencefalograma este o metodă electrofiziologică de explorare a sistemului nervos central, indicată în: demențe, traumatisme cranio-cerebrale, suspiciune de crize epileptice, accidente vasculare, cerebrale acute, encefalopatie.

Când este necesar un EEG?

Metoda este utilizată pe scară largă în cazul următoarelor situații:

  • cefalee cu pierderi de cunoștință
  • amețeli însoțite de pierderi de cunoștință
  • halucinații
  • tulburări de memorie
  • Procedura este nedureroasă și non-invazivă , nu are efecte secundare.

Cum te pregătești pentru EEG?

  • spălați-vă părul cu o seară înaintea programării. Nu folosiți produse pentru păr (gel, spray, etc)
  • nu mâncați 3 ore înainte de test
  • evitați consumul de cafea
  • luați medicamente după programul normal

Ce este ecografia transcraniană?

Ecografia transcraniană, tehnică de investigație neuroimagistică, extrem de utilă, non-invazivă, fără riscuri pentru pacient, este utilizată atât în evaluarea circulației cervicocerebrale la pacienții cu factori de risc cardiovascular, cât și în diagnosticul afecțiunilor cerebrovasculare.

Alta investigație care poate fi efectuata in cadrul Alma Clinic este Ecografia Doppler carotidiană.

Aceasta se efectuează la nivel cervical (în zona gâtului) pentru examinarea arterelor carotide și vertebrale, aducând informații prețioase despre structura peretelui vascular și despre dimensiunea acestora, semnalând eventuala prezență a unei stenoze, ocluzie sau disecție în cazul prezenței plăcilor de colesterol, a trombilor care antrenați în circulație pot duce la accidente vasculare cerebrale.

Este o procedură non-invazivă care utilizează o sondă specială și gel, pentru propagarea ultrasunetelor.

Informațiile sunt ulterior procesate și interpretate de medic, rezultatul fiind primit de pacient imediat, alături de recomandările medicale.

Când este indicat să facem eco Doppler?

Specialiștii în domeniu spun că este recomandat să apelăm la eco Doppler dacă există diagnostic de boală coronariană , diabet zaharat , obezitate, dependență de nicotină, hipertensiune arterială.

Este., de asemenea, indicat și dacă apare cefalee intensă însoțită de tulburări de vedere, furnicături în membre, amețeli, tulburări de echilibru, tulburări de motricitate.

Programările la Cabinetul de neurologie se fac telefonic la numerele 0754 471 246 (Alma Clinic Fălticeni), fie la sediul clinicii de pe strada Ana Ipătescu nr.9 A.

ȘTIRI