Târgul Mărului va avea loc între 21 și 22 octombrie. Primarul Coman anunță primele repere ale evenimentuluiExclusiv

Târgul Mărului va avea loc între 21 și 22 octombrie. Primarul Coman anunță primele repere ale evenimentului

       Accesări: 3204

Tradiția continuă și anul acesta. Roadele din livezile aflate în zona Fălticeni sunt pregătite pentru cea mai mare expoziție cu vânzare din regiunea Moldovei. Târgul Mărului se apropie cu pași repezi, iar autoritățile locale au stabilit, deja, mare parte din programul ediției 2023.

Fălticenenii sunt invitați de pe acum să ia parte la cel mai important eveniment al toamnei organizat în orașul lor.

Târgul Mărului se va desfășura, la fel ca și în trecut, timp de două zile.

Ediția de anul acesta va avea loc pe 21 și 22 octombrie.

Locul de desfășurare rămâne neschimbat.

Pomicultorii din Fălticeni, Rădășeni, Bunești, Horodniceni, Cornu Luncii și Vulturești vor etala merele din producția de anul acesta în centrul municipiului Fălticeni, în zona Pieței „Nada Florilor”.

Participarea va fi numeroasă, iar vizitatorii vor putea cumpăra soiuri dintre cele mai diverse.

Solicitări au venit și din alte părți ale țării.

Primarul Cătălin Coman afirmă că au fost solicitări numeroase din partea pomicultorilor din alte zone precum Bistrița Năsăud, Iași și Neamț, însă au fost refuzați categoric deoarece evenimentul este dedicat producătorilor din Fălticeni și zona arondată.

Program folcloric și târg de bunătăți

Una dintre componentele târgului va fi muzica populară.

Pe scena, ce va fi amenajată în zona Ceasului Global, vor urca formații și grupuri de la Clubul Copiilor, Centrul Cultural G.V. Birlic și cele ale școlilor din Fălticeni.

Tinerele talente vor primi daruri din partea partenerilor, antreprenorii reuniți în Asociația „Produs în Bucovina”.

Cu ocazia acestui eveniment vor avea loc și câteva târguri caritabile, unde fălticenenii vor putea cumpăra produse, iar banii obținuți vor ajunge la familiile nevoiașe.

Chiar dacă mărul va fi vedeta târgului de toamnă, vizitatorii vor avea la dispoziție bunătăți autentice sub marca „Produs în Bucovina”.

Standurile producătorilor din preparate din carne, lactate, brânzeturi, patiserie, dulciuri, miere, sucuri naturale de miere, dar și produse tradiționale precum cozonacul.

Oaspeți importanți vor sosi la Târgul Mărului

Primarul Cătălin Coman declară că și la ediția din acest an vor sosi oaspeți importanți.

Au fost invitați să participe Ministrul Agriculturii, directorul APIA România și un secretar de stat.

Aceștia au confirmat prezența

Edilul municipiului Fălticeni lansează invitația tuturor fălticenenilor de a fi prezenți la cele două zile ale evenimentului, menit să promoveze soiurile de măr, mărcile locale și să încurajeze vânzările pomicultorilor la mijlocul toamnei.

Târgul Mărului este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Fălticeni, în calitate de finanțator principal, în parteneriat cu Asociația Pomicultorilor și Produs în Bucovina.

ȘTIRI