Un proiect vital pentru reindustrializarea Fălticeniului. PNL vrea realizarea unui Parc industrial lângă Stația ACETAlegeri

Un proiect vital pentru reindustrializarea Fălticeniului. PNL vrea realizarea unui Parc industrial lângă Stația ACET

       Accesări: 582

Ce lipsește orașului meu? Aceasta este întrebarea la care echipa liberală, condusă de Codrin Bența, vine cu un răspuns care „bate” cu realitatea din teren. Lipsa locurilor de muncă este principala problemă cu care fălticenenii se confruntă la ora actuală.

Lipsa acestora face ca mulți dintre ei să ia calea străinătății.

Viziunea PNL Fălticeni pune accent pe reindustrializarea orașului cu ajutorul unui parc industrial modern.

Este soluția la care apelează și alte orașe interesate să combată fenomenul migrării forței de muncă.

Locul pentru desfășurarea unui astfel de program este situat lângă Stația ACET, pe un teren liber și pretabil unei investiții de anvergură, la marginea cartierului Țarna Mare.

Fălticenenii au nevoie de locuri de muncă și de salarii decente.

Parcul ar urma să rezolve aceste două probleme, atât de necesare în viața de zi cu zi, care înseamnă, de fapt, un trai mai bun.

Această investiție va aduce stabilitate și pe plan social, dar va constitui și noi surse de venit la bugetul local.

Parcul industrial înseamnă platforma pe care diverși antreprenori pot dezvolta afaceri noi sau existente, în cadru extrem de favorabil, astfel încât să poată genera cât mai multe locuri de muncă.

Codrin Bența, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Fălticeni, declară că șansa dezvoltării trainice este un astfel de parc industrial. În acest mod, forța de muncă nu mai migrează, iar șomajul este diminuat considerabil.

Discuțiile cu investitorii sunt un alt capitol care trebuie tratat cu responsabilitate, mai ales că astfel de afacerile pornite în astfel de parcuri industriale beneficiază de scheme de ajutor de la stat care
susțin investițiile inițiale.

Parcul industrial din Fălticeni ar urma să cuprindă un complex de activități de producție „pliate” pe necesități actuale.

Codrin Bența subliniază că un aspect vital pentru instalarea unui parc industrial sunt facilitățile fiscale ce se acordă în acest sens.

Pe altă parte, dezvoltatorii își pot asigura activități de lungă durată, gestionarea unui astfel de proiect fiind de minim 15 ani.

Forța de muncă locală poate fi angajată de companiile găzduite de parcul industrial, ceea ce contribuie la reducerea șomajului și dezvoltarea durabilă a Fălticeniului.

Liberalul Codrin Bența conchide că șansa dezvoltării trainice pentru un oraș contemporan este un astfel de parc industrial.

Comandat de PNL Suceava, COD AEP 21240015

Material realizat de Cronica Media SRL

ȘTIRI