Un nou interval de instabilitate atmosferică. Ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii până duminicăActualitate

Un nou interval de instabilitate atmosferică. Ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii până duminică

       Accesări: 416

Actualizare: Cod roșu pentru orașul Dolhasca, până la ora 13.30

Actualizare: Atenționare de fenomene meteo periculoase imediate.

Cod portocaliu, până la ora 13.00, pentru localitățile: Dolhasca, Siret, Liteni, Verești, Zvoriștea, Fântânele, Dornești, Hânțești, Bălcăuți, Zamostea, Grămești, Calafindești, Mușenița. Se vor semnala: averse torențiale ce vor totaliza 35…45 l/mp, descărcări electrice, grindină, vijelie.

Actualizare: Cod portocaliu pentru zona de munte a județului Suceava până în această noapte, la ora 23.00.

 În după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Actualizare: Codul galben emis inițial până sâmbătă, a fost prelungit până în dimineața zilei de duminică, 21 iunie, ora 10.00

Știrea inițială

Din această dimineață, până sâmbătă, 20 iunie, ora 10.00, pe întreg teritoriul României va fi în vigoare o nouă atenționare meteorologică Cod galben.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Meteorologii precizează că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

ȘTIRI