Un fălticenean este șef de promoție la Academia de Poliție (specializarea jandarmi). Nota 10 la examenul de licențăSpecial

Un fălticenean este șef de promoție la Academia de Poliție (specializarea jandarmi). Nota 10 la examenul de licență

       Accesări: 841

Există tineri care încep cariera cu un succes. Vlad Radu este unul dintre aceștia, iar drumul în meseria pe care și-a ales-o pornește de pe prima treaptă. Este fălticenean, are 21 de ani și este proaspăt ofițer.

Vlad este șeful promoției 2019-2022 la Academia de Poliție – specializarea jandarmi. Un rezultat de excepție care oglindește experiențele celor trei ani de studiu.

Mai mult decât atât, pentru lucrarea de licență a primit nota 10. Este primul 10 pe care un student la specializarea jandarmi îl primește după foarte mulți ani. După mai bine de 10 de ani!

Asta spune totul despre cât de bine s-a pregătit pentru acest episod final al studenției, care încununează toții anii de studiu și pregătire.

Examenul de licență la Academia de Poliție constă în 90 de grile, ce testează cunoștințele juridice și de specialitate, în legătură cu șapte subiecte: tactica jandarmeriei, drept penal sau management militar.

Vlad a muncit foarte mult pentru nota 10. A rămas la academie să studieze, când toți colegii plecați acasă după terminarea sesiunii.

Vineri, 15 iulie, a fost ceremonia de absolvire, un moment emoționant și deopotrivă înălțător pentru tânărul din Fălticeni, cel mai bun student al seriei.

Fălticeneanul Vlad Radu a avut onoarea de a-i saluta pe profesorii ofițeri ai Academiei din fața plutonului, un privilegiu care revine doar șefilor de promoție.

„Pot simți doar bucurie, împlinire și satisfacție întrucât rezultatele orelor îndelungate de studiu si pregătire au dat roade și că am reușit să-mi fac mândrii părinții, profesorii și alte persoane importante pentru mine.”,

Anii la academie au fost frumoși, însă plini de provocări și eforturi. De la trezitul la ora 6, înviorarea și rigoarea impusă de către comandanții noștri până la studiul asiduu până la ore târzii a fost o experiență pe care nu o mai poți întâlni în altă universitate civilă. ”, ne-a declarat Vlad.

Academia, pe lângă cunoștințele profesionale și juridice pe care ți le oferă, te învață să fii disciplinat, perfecționist sa pui totul la punct într-un timp optim și să fii disciplinat și ordonat.

Pe lângă această am dezvoltat prietenii durabile, întrucât momentele dificile prin care am trecut, împreună cu colegii mei, au creat o legătură greu de destrămat.”

Emoție, bucurie, satisfacție

Ultimul moment din viața de student a fost unul încărcat de emoție pentru Vlad Radu.

La ceremonia de avansare, la gradul de sublocotenent, au participat o mulțime de demnitari, printre care Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, Ministrul educației, precum și alți invitați, în total aproximativ 6.000 de persoane.

Printre aceștia au fost și părinții lui Vlad, care sunt, evident, extrem de mândri și de fericiți.

A fost un moment emoționat, deoarece, pentru Vlad s-a încheiat o etapă importantă și începe alta.

Și-a ales un loc special în Jandarmerie

În calitate de șef de promoție, fălticeneanul Vlad Radu și-a ales locul unde va profesa în următorii ani. Și nu va profesa chiar oriunde.

Pentru a reuși să-și dezvolte, în continuare, abilitățile și aptitudinile dobândite în formarea inițială din facultate, Vlad va profesa într-o unitate de elită a Jandarmeriei Române.

Tânărul sublocotenent, în vârstă de 21 de ani, va intra în rândurile Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș”. Unitatea are competențe pe tot teritoriul țării și misiuni de o dificultate ridicată.

Întrebat dacă, într-o bună zi, se va întoarce acasă, ca să profeseze, Vlad spune că își dorește să se dezvolte și să capete experiență în cadrul Brigăzii Speciale, ca mai apoi, în viitor, să aibă posibilitatea să aducă de la nivel central, la nivel local, cunoștințele pe care le-a dobândit și să le împărtășească mai departe.

Nu este exclus ca în viitor să revină la Fălticeni, ca să profeseze acasă.

Absolvent al Colegiului Național „Nicu Gane”

Vlad Radu este absolvent al Colegiului Național „Nicu Gane”.

La finalul studiilor de la Academia de Poliție, el a ținut să le mulțumească tuturor profesorilor colegiului pentru experiența celor patru ani de liceu.

În mod deosebit, Vlad poartă recunoștință profesorilor Elena Deleanu (istorie) și Marius Iacob (limba română), echipa care l-a pregătit pentru examenul de admitere.

Acum trei ani, el a intrat al patrulea pe lista celor admiși la Academia de Poliție.

Este un vis pe care l-a urmat din vremea începutului adolescenței. Vlad a locuit în apropiere de Școala de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”, iar școala militară l-a fascinat încă din perioada liceului.

Părinții au fost cei care au dat tonul. Tatăl lui Vlad lucrează în Poliție, iar disciplina în viața unui tânăr este foarte importantă.

Vlad și-a făcut un obicei și a asistat la numeroase evenimente la care au participat jandarmii, unde a putut observa tehnica de luptă din dotare, uniforma, ceremonia depunerii jurământului militar, unde admirat disciplina și solemnitatea momentului.

„Acest contact permanent cu Jandarmeria mi-a creat dorința de a face parte dintr-o forță de elită a Statului Român.”, spune Vlad, șeful de promoție pe specializarea Jandarmi.

„Un alt factor care m-a determinat să aleg o carieră în Jandarmerie este disciplina, pe care mi-au insuflat-o părinții mei încă de când eram mic, o calitate necesară în absolut orice sistem militar.

Prin prisma atribuțiilor de serviciu, m-a atras la Jandarmerie și faptul că este o muncă atât intelectuală, cât și fizică, unde te poți dezvolta pe mai multe planuri.”

ȘTIRI