Un cutremur de 5,2 grade s-a produs în România. Este al doilea mare seism înregistrat în ultimii doi aniActualitate

Un cutremur de 5,2 grade s-a produs în România. Este al doilea mare seism înregistrat în ultimii doi ani

       Accesări: 643

Zeci de mișcări seismice au fost înregistrate anul acesta în țara noastră. Luni, 13 februarie, în jurul orei 17, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter. Specialiștii INCDFP (Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului) au anunțat că acesta a avut loc în județul Gorj.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 13,2 kilometri.

Este al doilea mare seism înregistrat în România în ultimii doi ani.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că până la acest moment nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Mai mulți fălticeneni aflați în zonă au anunțat pe canalele social-media producerea cutremurului.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Seismul petrecut luni după-amiază, la 13 km nord-vest de Târgu Jiu, s-a simțit în mai multe județe din sudul și vestul țării, cât și în Bulgaria și Serbia.

Unda seismului nu s-a resimțit în regiunea Moldovei.

Cutremurul a avut loc la 102 km sud-vest de Sibiu, 107 km nord-vest de Craiova, 137 km vest de Pitești, 166 km est de Timișoara, 179 km sud de Cluj-Napoca,196 km vest de Brașov, 224 km vest de Ploiești.

Cutremurul a fost urmat de două replici de 2,4 grade pe scara Richter, la o adâncime de 5 km și de 3,0 grade pe scara Richter, la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeași zonă seismică din Oltenia, respectiv județul Gorj.

Specialiștii IGSU au lansat în urmă cu câțiva ani un ghid privind măsurile și regulile de prevenire și de comportament în caz de cutremur.

ȘTIRI