Primarul comunei Rădășeni anunță semnarea unui nou contract de finanțare. Proiect de circa 2 milioane de leiRural

Primarul comunei Rădășeni anunță semnarea unui nou contract de finanțare. Proiect de circa 2 milioane de lei

       Accesări: 687

Etapă nouă în dezvoltarea localității. Comuna Rădășeni face pași siguri spre zona infrastructurii pentru transportul verde. Primarul Neculai Perju a semnat un contract de finanțare în acest sens, ce va permite
implementarea obiectivelor propuse.

Documentele au fost parafate luni, 13 ianuarie, la sediul MDLPA (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației).

Proiectul vizează implementarea de sisteme inteligente de management local prin dezvoltarea de servicii și structuri de sprijin specializate pentru digitalizarea administrației publice locale.

Investiția este cifrată la aproximativ 2 milioane de lei.

„Astăzi am semnat al București un nou contract de finanțare. Proiectul va primi fondurile necesare prin PNRR.”, ne-a declarat primarul comunei Rădășeni. „Suma alocată de 1,90 milioane de lei. Începând de acum va trebui să implementăm acest proiect. Urmează și alte investiții, pe măsură ce vom primi undă verde pentru aprobarea finanțărilor pentru proiectele depuse”

Potrivit contractului de finanțare, proiectul va crea efecte pozitive asupra gradului de confort și siguranță a cetățenilor, contribuind la creșterea nivelului de trai, atractivității zonei, revitalizării spațiului rural și îmbunătățirii culturii organizaționale la nivelul localității.

Proiectul a fost depus în cadrul PNRR, Componenta C 10, Fondul Local, Investiția I.1.2 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC.

Suma alocată pentru această nouă investiție este nerambursabilă în proporție de 100%.

Perioada de implementare este de 24 de luni. Durata poate fi prelungită până la date de 30 iunie 2026, termen limită care nu poate fi depășit.

Primarul Neculai Perju a precizat că administrația locală din Rădășeni are depuse mai multe proiecte pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cât și pe Programul Național de Redresare și Reziliență, iar în perioada următoare va semna contractele de finanțare.

După această etapă, vor începe procedurile de licitație pentru atribuirea lucrărilor.

ȘTIRI