Accesări: 21562

Va sta după gratii pentru înclcarea legii. Un bărbat din comuna Mălini și-a asumat un risc prea mare, iar acum plătește cu propria libertate. El și-a permis luxul de a conduce un automobil pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost depistat de un echipaj de poliție, iar oamenii legii i-au întocmit dosar penal.

Instanța l-a condamnat la pedeapsa de 3 ani 5 luni și 20 zile închisoare, pentru comiterea infracţiunilor prevăzute și pedepsite de articolul 336 alineatul 1 CP și articolul 87 alineatul 5 din OUG 195/2002.

Articolul 336, alineatul 1. Cod Penal: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Articolul 87, alineatul 5, din OUG 195/2002: Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Polițiștii S.P.R. 7 Mălini au primit spre executare un mandat emis pe 19 octombrie 2020 de către Judecătoria Fălticeni.

Persoana condamnată fost identificată la domiciliu.

Oamenii legii l-au reținut pe bărbatul de 36 de ani. El a fost escortat și încarcerat de polițiști la Penitenciarul Botoșani.

ȘTIRI