DSP Suceava solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea unităţilor sanitare de suport COVID-19Sănătate

DSP Suceava solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea unităţilor sanitare de suport COVID-19

       Accesări: 355

Situația epidemiologică la nivelul județului Suceava impune adoptarea de măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava, în urma şedinţei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a avut loc miercuri, 21 octombrie 2020.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Suceava au subliniat că potrivit planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul empidemiei Covid-19, rețeaua de spitale la nivelul județului și unitățile-suport pentru spitalele de faza I și faza II este stabilită prin protocol de colaborare sub coordonarea D.S.P. Suceava și a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava.

Spitalul Județean Suceava este desemnat ca spital suport pentru a putea asigura asistența medicală pentru urgențele non-covid, în condițiile în care Spitalul Municipal Rădăuți a fost desemnat ca suport doar prin secția de boli infecțioase.

În funcție de caracteristicile județene, de afecțiunile asociate și de posibilitatea asigurării circuitelor separate pentru pacienții suspecți cu virusul SARS-COV-2 până la confirmarea prin testare, precum și de posibilitatea tratării formelor ușoare de pacienți Covid-19, Direcția de Sănătate Publică Suceava poate stabili și alte unități sanitare pentru internarea acestor pacienți.

Directorul executiv al DSP Suceava, doctorul Dinu Sădean, a precizat că joi dimineață va înainta către Ministerul Sănătății lista cu suplimentarea de unități sanitare de suport COVID-19 destinate tratării pacienților cu forme ușoare.

Ulterior, propunerea DSP Suceava va fi supusă aprobării CJSU Suceava în ședința extraordinară de astăzi, 22 octombrie, în care vor fi analizate și propunerile privind adoptarea unor măsuri suplimentare la nivelul unor localități din județ.

ȘTIRI