Accesări: 2825

Și-a vărsat amarul pe primar. Un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice s-a descărcat de nervi pe edilul comunei Preutești. Supărat foc pe primarul Ion Vasiliu, un localnic din satul Leucușești l-a agresat aplicându-i un pumn în piept.

Totul a pornit de la nemulțumirea bărbatului care i-a reproșat primarului un aspect legat de aducțiunea de apă pentru propria gospodărie, despre care primarul Vasiliu susține că cererea nu poate fi rezolvată deoarece sistemul de apă potabilă nu a fost predat către operatorul ACET Suceava.

Scena s-a petrecut marți, în jurul orei 12, în incinta Școlii Gimnaziale Leucușești, unde primarul venise pentru inspectarea lucrărilor de reabilitare efectuate la localul unității de învățământ.

Ion Vasiliu a fost cel care a sunat la 112, anunțând cele întâmplate.

Edilul comunei Preutești a declarat jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni că a fost amenințat de agresor de câteva ori.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

După aproximativ 10 minute de la apel, un echipaj al Secției de Poliție Rurală Preutești s-a deplasat la fața locului. Oamenii legii l-au prins la scurt timp pe agresor, pe raza satului Leucușești.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, având o concentrație alcoolică de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior i-au fost recoltate probe de sânge la spital.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

ȘTIRI