Accesări: 1485

Au petrecut 24 de ore în arestul poliției. Trei șoferi au ajuns după gratii pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier. Aceștia au dosare penale au condus sub influența băuturilor alcoolice și au provocat accidente.

Polițiștii fălticeneni au făcut marți, 4 februarie, trei rețineri, autorii evenimentelor rutiere fiind escortați la Centrul de Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea procurorului de caz, organele judiciare din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au dispus reținerea autorilor, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie luate măsurile preventive față de aceștia.

Șoferii reținuți sunt din comunele Horodniceni și Forăști, respectiv, din municipiul Rădăuți.

Accidentele s-au petrecut la începutul acestei luni, autorii acestora fiind cercetați pentru mai multe infracțiuni în același dosar penal.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Horodniceni

Pe 1 februarie, ora 18.30, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 despre faptul că, pe DC 15A din comuna Horodniceni, s-a produs un accident rutier.

Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce manevra autoturismul cu spatele, fără să se asigure din zona unui bar din comuna Horodniceni, un tânăr de 22 de ani a ieșit pe Drumul Comunal 15A, unde, a surprins și accidentat pe un bărbat de 75 de ani din aceeași localitate, care se deplasa pe un moped.

După producerea accidentului, tânărul a părăsit locul faptei, fiind identificat de polițiști la domiciliu.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că nici unul dintre cei doi conducători de vehicule nu posedă permis de conducere.

Aceștia au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul de 22 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției” și „conducerea unui vehicul fără a poseda fără permis de conducere”, iar bărbatul de 75 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără a poseda fără permis de conducere”.

Bunești

Tot pe 1 februarie,la ora 20.00, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe DN 2, în apropierea comunei Bunești, un bărbat de 42 de ani din municipiul Rădăuți a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanțul de pe marginea drumului.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ș-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Forăști

Pe data de 2 februarie, la ora 05.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, pe raza localității Oniceni din comuna Forăști, un tânăr de 21 de ani, localnic, a efectuat manevra de întoarcere, fără să se asigure corespunzător, și a în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat de 34 de ani din aceeași localitate.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a unui tânăr de 19 ani din comuna Dolhești, pasager în autoturismul condus de șoferul de 21 de ani. Victima fost transportată de un echipaj al Ambulanței la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 21 de ani nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Cei doi conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 21 de ani și de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 34 de ani,

La spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul de 21 de ani are dosar penal, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

ȘTIRI