Au început cursurile la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din FălticeniLocal

Au început cursurile la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni

       Accesări: 1244

Luni, 3 februarie 2020, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni a avut loc deschiderea anului de învățământ pentru cei 170 de elevi jandarmi din seria februarie-decembrie 2020.

După intonarea imnului de stat și arborarea drapelului, a urmat cuvântul de bun venit al comandantului școlii, colonel Ionel Postelnicu.

După sesiunea din ianuarie, au fost admişi 156 de bărbaţi, din care 3 bărbați pe locurile etniei rrome și 2 pe locurile altor minorităţi şi 14 femei.

În aceeași zi, alți peste 1500 de elevi au început cursurile în instituțiile de învățământ de nivel postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul Școlilor de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – specializarea ordine și siguranță publică sunt pregătiți 927 de elevi: 693 băieți și 234 fete.

Mahanu Design

În premieră, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, pentru specializarea pompieri, au avut ocazia să concureze și fete. Astfel, toate probele de concurs au fost trecute cu brio de 5 fete și 295 de băieți. 

Pentru cele 150 de locuri scoase la concurs de Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, au fost declarați admiși 127 de băieți și 23 fete.

De asemenea, 327 de băieți și 33 de fete au început cursurile la cele două Școli Militare de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani și  ”Petru Rareș” – Fălticeni.  

                                            

ȘTIRI