Elevii unei școli din orașul Dolhasca vor beneficia din acest semestru de programul pilot „Masa caldă”Educație

Elevii unei școli din orașul Dolhasca vor beneficia din acest semestru de programul pilot „Masa caldă”

       Accesări: 1795

Vești bune pentru copiii unei unități de învățământ din zona Fălticeni. Elevii Școlii Gimnaziale Gulia vor beneficia de programul pilot „Masa caldă”. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării care a dat publicității lista instituțiilor școlare în care va fi implementat proiectul amintit.

La nivelul județului Suceava mai sunt incluse două unități de învățământ în proiectul „Masa caldă”: Școala Gimnazială „Ion Barbir” din Capu Câmpului și Școala Gimnazială Moldova Sulița.

Școala Gimnazială Gulia are peste 350 de elevi, dintre care 160 la ciclul primar, 79 la ciclul gimnazial și 113 la ciclul preșcolar.

La nivel național peste 65.000 de elevi și preșcolari din 150 de școli și licee vor beneficia de suportul alimentar finanțat cu fonduri guvernamentale.

Crește numărul elevilor beneficiari

În anii anteriori acesta funcționat în 50 de unități de învățământ. Numărul elevilor beneficiari din acest an crește cu peste 41.000.

Programul „Masa caldă” se va desfășura în 150 de unități de învățământ din toate județele începând din semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020,

Reprezentanții Ministerului Educației au menționat că decizia de extindere cu 100 de noi unități de învățământ are la bază efectele pozitive generate asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi.

Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului școlar, diminuarea absenteismului, precum și formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentație sănătoasă.

Masa caldă costă estimativ 82.000 de lei

În perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

Suma estimată pentru implementarea proiectului, pentru anul 2020, este de aproximativ 82.000 mii de lei.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare sau mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Ministerului Educației și Cercetării afirmă că derularea programului de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi face parte din acțiunile pentru realizarea unui obiectiv major al politicilor sale educaționale: asigurarea accesului echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate pentru toți copiii și tinerii din România.

ȘTIRI