Trei elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele naționaleEducație

Trei elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele naționale

       Accesări: 1367

Au confirmat așteptările și au bifat performanțe excelente. Trei elevi de la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au reușit să obțină rezultate care fac cinste atât lor, cât și profesorilor îndrumători. Două locuri doi și o mențiune sunt premiile cu care aceștia s-au întors de la olimpiadele naționale din domeniul tehnologiilor.

Alexandru Davidel, din comuna Cornu Luncii, s-a clasat pe locul al doilea pe țară, pe domeniul „Construcții și lucrări publice”, pe podiumul premianților reușind să urce și Andreea Boroianu, din comuna Preutești, care a concurat pe domeniul „Industrie alimentară”.

Și Denis Tudosă, din comuna Forăști, s-a întors de la etapa pe țară cu un rezultat bun.

El s-a clasat pe locul al patrulea, obținând mențiune, pe domeniul „Mecanică”.

Profesorii îndrumători sunt încântați de reușitele elevilor, care confirmă nivelul de pregătire și dorința de afirmare. Rezultatele obținute la Olimpiadele Naționale de Tehnologii aduc în același timp un plus de imagine Colegiului „Vasile Lovinescu” mai ales în rândul liceelor cu profil tehnic.

Alți doi elevi ai unității de învățământ din Fălticeni au reușit clasări în primele 10 locuri din țară. Este vorba despre Albert Ferariu (comuna Preutești) și Alexandru Grosoaia (comuna Râșca).

Olimpiadele, etapa pe țară, s-a desfășurat în perioada 18 – 22 aprilie.

„Am apreciat întotdeauna munca depusă de colegii mei pentru a obține rezultate bune la examenul de bacalaureat sau la concursuri și olimpiade școlare.”, ne-a declarat Cristi Acatrinei, directorul Colegiului „Vasile Lovinescu”. „Conștienți fiind de faptul că fiecare elev poate excela în anumite direcții și în același timp poate să aibă randament scăzut în altele, scopul nostru este acela de a-i ajuta pe copii să-și descopere aptitudinile și să-i motivăm să depășească anumite limite pentru a putea ajunge la un potențial maxim. Felicitări dragi elevi și profesori îndrumători, pentru modul în care ați reprezentat Colegiul „Vasile Lovinescu” la nivel național!

Alexandru Davidel, Locul II, Olimpiada Națională de Tehnologii / Construcții

Alexandru s-a remarcat la olimpiada națională având cea mai bună lucrare practică.

El a primit, de altfel, și un premiu special pentru lucrarea menționată.

„Pentru mine participarea la olimpiadă a fost următorul pas pentru a-mi clădi viitorul și pentru a duce la bun sfârșit munca pe care am început-o în acest liceu. Această experiență mi-a lăsat multe amintiri frumoase, clipe de neuitat alături de persoane dragi, prieteni cu care sigur ne vom reîntâlni în anul următor.”, a spus Alexandru. „Prin munca depusă de mine în acești ani și prin ajutorul și încrederea pe care profesorii mi-au insuflat-o, am reușit să-mi demonstrez că pot fi mai bun în fiecare zi. Am început fundația, acum îmi construiesc structura de rezistență și în viitorul apropiat îmi voi finisa și voi duce la bun sfârșit ceea ce mi-am propus să ajung. Mulțumesc profesorilor pentru sprijinul acordat!”

„Am știut foarte clar unde ne doream să ajungem. A fost grea competiția, dar un rezultat bun vine după multe ore de pregătire astfel că elevii au făcut tot posibilul să își întreacă limitele, ceea ce au și reușit, locul 2 la etapa națională a olimpiadei de construcții la clasa a XI a (cu 89 de puncte) și premiul special pentru cea mai bună lucrare practică (cu 97 de puncte) obținute de elevul Alexandru. Davidel”, a explicat profesorul inginer Dan Ungureanu. „Această calificare înseamnă că suntem pe drumul cel bun în a ne continua construcția ajungând la elevația pentru olimpiada de anul viitor, ceea ce ne dă multă încredere și putere de muncă.”

Andreea Boroianu, Locul II, Olimpiada Națională de Tehnologii / Industrie Alimentară

„Olimpiada pentru mine a fost o experiență unică, frumoasă, după toți acești ani de pandemie. După munca depusă și efortul nemaipomenit, mă bucur că am reprezentat Colegiul “Vasile Lovinescu”, luând locul doi la nivel național. ”, a spus Andreea. „Industria Alimentara sau cum am mai numit-o eu “medicina alimentelor “ este frumoasă, unică, având avantaje deosebite în această Industrie . Mă bucur enorm de mult că am lângă mine profesori minunați, de la care am ce învăța .

Profesor doctor inginer Monica Crețu

„Mă simt norocoasă să am elevi ca Andreea Boroianu sau Alexandru Grosoaia. Puternici, puși pe fapte mari, motivați să reușească. Am petrecut împreună zeci de ore în laborator sau în sala de studiu, fără să conteze timpul. După doi ani fără cursuri fizice sau lucrări practice de laborator, nici nu îndrăzneam să le propunem elevilor noștri un obiectiv atât de îndrăzneț: Olimpiada Națională. Trebuie să recunosc că de la ei a pornit totul! Dorința lor de a participa, de a se afirma și de a se impune a fost punctul de plecare și pentru mine.”, a declarat profesoara Monica Crețu. „În această călătorie minunată m- am simțit mândră că sunt antrenoarea unor elevi hotărâți să demonstreze că reușita nu depinde nici de coordonatele geografice, nici de bugetele alocate. Sunt impresionată de puterea de sacrificiu și de dorința de a câștiga un premiu a elevilor mei. Andreea este un model de echilibru și de sacrificiu pentru toți elevii de la domeniul Industrie alimentară. Mă așteptam la trecerea la performanță, după doi ani de online să dureze ceva timp. Andreea ne- a arătat adevărată valoare a timpului și ne-a învățat că acum este mai prețios decât mâine. Mulțumim Andreea pentru lecție și îți dorim mult succes în viitor!

Denis Tudosă, Mențiune, Olimpiada Națională de Tehnologii/ Domeniul Mecanică

„Mă bucur enorm că am avut ocazia să trăiesc această experiență, plină de emoții și provocări.”, a spus Denis. „Mi-am întărit convingerea că prin muncă și încredere poți obține orice, că nu poți fi întotdeauna cel mai bun, dar merită să lupți pentru a fi printre cei mai buni. Am căpătat mai multa încredere în forțele proprii și privesc cu mai mult optimism în viitor”

Profesorul inginer Florin Ciocîrlan

,,Îl felicit pe Denis pentru rezultatul obținut, care face cinste școlii. E clar că el știe ce are de făcut, acum și pe viitor, într-o lume în care tot mai mulți tineri sunt confuzi și derutați în ceea ce privește viitorul propriu.”, a declarat profesorul Florin Ciocîrlan. „Pentru noi, ca dascăli, nu există o bucurie mai mare ca aceea de a vedea în ochii elevilor mândria de a fi printre cei mai buni. Sunt convins că Denis va deveni un bun inginer.”

ȘTIRI