Accesări: 2207

Minune în Cetatea Sfântă. Lumina harică s-a pogorât și anul acesta la Biserica Sfintei Învieri din Ierusalim. Momentul, așteptat de mii de ortodocși veniți din toată lumea, s-a petrecut astăzi, la ora 14.27.

Printre pelerini se află și un grup de fălticeneni care au asistat la slujbele oficiate în Săptămâna Mare.

Sfânta Lumină a fost împărțită mulțimii de Patriarhul Ierusalimului, care a rostit tradiționalul „Hristos A Înviat”. Ritualuri unice și slujbe speciale s-au oficiat astăzi înaintea acestui eveniment religios.

Aceasta va fi adusă în țara noastră, la București, în jurul orei 18.

Delegaţia Patriarhiei Române este condusă de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă cu un avion special, după un voiaj de peste 3.000 de kilometri.

Focul haric urmează să ajungă în această seară și la Fălticeni, în jurul orei 22. Ea va fi împărțită preoților din Protopopiatul Fălticeni, dar și mănăstirilor din zonă, în curtea bisericii Sfântul Ilie.

Lumina de la Ierusalim va fi adusă mai întâi la Aeroportul Suceava de o delegație formată din clerici de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, iar de aici va ajunge în numeroase lăcașuri de cult din județ.

Sfânta Lumină sau „Focul Sfânt” este una dintre minunile care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Aceasta se pogoară în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, deasupra Sfântului Mormânt.

Potrivit sfinților părinți ortodocși, lumina trimisă din cer de Dumnezeu adeverește Învierea Domnului Iisus Hristos, fiind mărturia care atestă credința cea dreaptă.

ȘTIRI