Sfânta Lumină s-a pogorât la IerusalimReligie

Sfânta Lumină s-a pogorât la Ierusalim

A venit și anul acesta. Sfânta Lumina s-a pogorât la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Momentul, așteptat de sute de ortodocși veniți din toată lumea, s-a petrecut astăzi, la ora 14.15.

Informația ne-a fost transmisă de un grup de fălticeneni prezenți la fața locului, cu ocazia unui pelerinaj în Țara Sfântă.

Lumina a fost împărțită mulțimii de Patriarhul Ierusalimului, rostind tradiționalul ”Hristos A Înviat”. Ritualuri unice și slujbe speciale s-au oficiat în Sâmbăta Mare, înaintea acestui eveniment religios.

Aceasta va fi sosi și în țara noastră în jurul orei 17. Delegaţia Patriarhiei Române condusă de P.S Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, va aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim cu un avion special, după un voiaj de peste 3.000 de kilometri.

Ea urmează să ajungă la orele serii și la Fălticeni, fiind însoțită pe calea rutieră de o delegație formată din oficialități județene și de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Sfânta Lumină sau „Focul Sfânt” este una minunile care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Potrivit sfinților părinți ortodocși, lumina trimisă din cer de Dumnezeu adeverește Învierea Domnului Iisus Hristos fiind mărturia care atestă credința cea dreaptă.

ȘTIRI

error: Content is protected !!