Testări gratuite HPV și Babeș Papanicolau pentru femeile din zona Fălticeni. Ce condiții trebuie îndepliniteSănătate

Testări gratuite HPV și Babeș Papanicolau pentru femeile din zona Fălticeni. Ce condiții trebuie îndeplinite

       Accesări: 1456

Vești bune pe linie de sănătate. Femeile din Fălticeni și din zona arondată pot face testări gratuite HPV și Babeș Papanicolau. Acestea fac parte dintr-o campanie de prevenire derulată de Institutul Regional de Oncologie Iași in colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava.

Vor fi patru zile de testări gratuite, realizate doar la Unitatea Mobilă de Monitorizare pentru cancerul de col uterin.

Unitatea va fi prezentă doar în municipiul Suceava.

Partenerii proiectului au anunțat zilele și locurile de tesare: Kaufland (2 noiembrie, orar 10-14),
Kaufland (3 noiembrie, orara 12-17), Kaufland (4 noiembrie, orar 10-14), Universitatea „Ștefan ce l Mare” (14 noiembrie, orar 10-14),

Persoanele care se prezintă la testare au nevoie de cartea de identitate (buletin) și o copie cu cartea de identitate. Nu sunt necesare cardul de sănătate sau trimiterea de la medicul de familie.

Criteriile pentru programul de monitorizare de cancer de col uterin

La testarea gratuită se pot prezenta femei cu vârsta între 25 și 64 ani care îndeplinesc următoarele condiții, indiferent de statutul de asigurat al femeii: nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin; sunt asimptomatice; nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Una dintre condițiile importante menționate de intițiatori este aceea ca persoanele care se prezintă la testare să nu fi participat în acest program în ultimii cinci ani.

Nu sunt eligibile femeile care prezintă absenţa congenitală a colului uterin, prezintă histerectomie totală pentru afecţiuni benigne, care au diagnostic stabilit de cancer de col uterin, care au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital.

Detalii suplimentare pot fi obținute la numărul 0745.296.296.

ȘTIRI