Polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere au descins în comuna Cornu Luncii. Agent economic amendat pentru nerespectarea legislației în domeniul silvicRural

Polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere au descins în comuna Cornu Luncii. Agent economic amendat pentru nerespectarea legislației în domeniul silvic

       Accesări: 100

Aurul verde este în atenția oamenilor legii. Controalele pe linie silvică s-au întețit în ultima perioadă, mai ales că sezonul rece se apropie cu pași repezi. Zona Fălticeni a fost vizată, din nou, de polițiști, după ce aceștia au aflat detalii care, prin natural lor, i-au obligat să-i facă o „vizită” unui agent economic din comuna Cornu Luncii.

Pe baza informațiilor deținute la nivelul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul I.P.J. Suceava, agenții de poliție au efectuat un control pe linia achiziționării, debitării și comercializării de materiale lemnoase la o societate de profil cu sediul în satul Brăiești.

Oamenii legii au acționat împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Acțiunea de verificare pe linie silvică s-a desfășurat vineri, 28 octombrie.

Organele de control au procedat la efectuarea stocului faptic al materialului lemnos deținut în depozitul societății, iar în urma realizării balanței dintre stocurile scriptice, raportate în SUMAL 2.0, și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societății.

Alma Clinic

Echipele de control au constatat faptul că operatorul economic nu deține in depozitul societății din satul Brăiești, comuna Cornu Luncii, cantitatea de 39,73 mc lemn rotund de lucru rășinoase.

În urma acelerași verificări s-a constatat că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societății pe toate laturile acesteia.

Oamenii legii au dispus sancţionarea contravenţională a societății, aplicându-se două amenzi în valoare de 5.000 lei.

Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 39,73 mc lemn de lucru rășinoașe, în valoare de 7.946 lei.

ȘTIRI