Tamponare provocată în comuna Râșca de un bărbat băut bine și fără permis de conducere. Dosar penal întocmit şi unui bărbat din PreuteştiActualitate

Tamponare provocată în comuna Râșca de un bărbat băut bine și fără permis de conducere. Dosar penal întocmit şi unui bărbat din Preuteşti

       Accesări: 3741

Creşte numărul dosarelor penale întocmite şoferilor care ignoră interdicţia de a consuma alcool atunci când urmează să fie prezenţi în trafic.

Nu a făcut excepţie nici ultima zi din perioada Crăciunului.

Duminică, 27 decembrie, în jurul orei 13.50, polițiștii din cadrul Secţiei Poliţie Rurală 1 Vadu Moldovei au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ155A, pe raza localităţii Râșca, a avut loc o tamponare, iar șoferul este sub influența băuturilor alcoolice.

La faţa locului a fost identificat în afara părții carosabile un autoturism avariat, iar pe același sens de mers, mai aproape de acostament, autoturismul condus de către un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Râșca.

Acesta din urmă a fost testat cu aparatul alcooltes,  rezultând valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la Spitalul municipal Fălticeni în vedere recoltării de probe biologice de sânge

Cu ocazia verificării în baza de date, s-a constatat că acesta nu are dreptul de a conduce valid.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”.

Un alt dosar penal, pentru săvârșirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, i-a fost întocmit unui bărbat din Preuteşti.

În noaptea de duminică spre luni, ora 00.20, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, a oprit pe Drumul Comunal din satul Arghira, Comuna Preuteşti, autoturismul condus de către respectivul bărbat, în vârstă de 36 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.51 Mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI