Stadionul din cartierul Maior Ioan va purta numele fostului mare fotbalist Constantin JamaischiLocal

Stadionul din cartierul Maior Ioan va purta numele fostului mare fotbalist Constantin Jamaischi

       Accesări: 3471

Stadionul „Tineretului” din Fălticeni îşi schimbă denumirea!

Arena sportivă, situată în cartierul Maior Ioan, a primit numele fostului fotbalist fălticenean, jucător emblematic al Rapidului, Constantin Jamaischi.

Decizia a fost luată de Consiliul Local Fălticeni, în şedinţa din această lună, la propunerea primarului Cătălin Coman.

„Consider că schimbarea numelui Stadionului Tineretului, cu numele unei glorii a fotbalului românesc, este o recunoaştere a meritului adus de Constantin Jamaischi şi un semn de respect faţă de tot ceea ce a însemnat legendarul sportiv pentru fotbal și comunitate. Personal, cred că Municipiul Fălticeni are un stadion pe măsura numelui marelui fotbalist Constantin Jamaischi. Prin atribuirea acestei denumiri, fălticenenii, dar şi cei care vin în municipiul nostru pentru a participa la diverse competiţii sportive pe acest stadion, îi vor cinsti memoria, astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre”, se arată în motivarea primarului Cătălin Coman.

Constantin Jamaischi s-a stins din viaţă în această primăvară, la vârsta de 75 de ani.

Codrin Benta

Stadionul a beneficiat în ultimii ani de modernizări, în mai multe etape.

A fost refăcută tribuna principală, au fost montate circa 600 de scaune, iar o parte a tribunei a fost acoperită. De asemenea, s-au făcut reparaţii la vestiare şi spaţiile de depozitare şi au fost înlocuite spaţiile utilizate ca bănci de rezervă pe durata partidelor de fotbal.

Stadionul beneficiază acum şi de o pistă de alergare cu suprafață sintetică, utilizată gratuit atât în competiţii dar şi de către fălticenenii care doresc să facă mişcare.

Pe stadion îşi desfăşoară activitatea, antrenamentele şi participarea în competiţiile oficiale, cluburile sportive din Fălticeni: atletism, fotbal seniori, fotbal juniori, fotbal feminin.

Arena a fost reomologată în această vară pentru organizarea partidelor de fotbal ale echipei Şomuz Fălticeni, înscrisă în Liga a 3-a.

ȘTIRI