Accesări: 684

După ieșirea din starea de urgență, pe data de 15 mai 2020, statul va continua să acorde indemnizaţia pentru şomaj tehnic.

Totodată, vor fi introduse şi alte măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activității sectoarelor afectate direct sau indirect, cu obiectivul evident al păstrării locurilor de muncă.

Indemnizația de șomaj tehnic pentru angajatorii aflați în dificultate din cauza situației create de efectele coronavirus este acoperită de stat este în proproție de cel mult 75% din câștigul salarial mediu brut.

În luna aprilie, potrivit datelor centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă  Suceava, au fost suspendate peste 22.000 de contracte de muncă, pentru care s-a solicitat şomajul tehnic.

Începând de luni, 4 mai 2020, se depun documentațiile aferente contractelor de muncă suspendate în luna aprilie, doar prin intermediul platformei digitale aici.gov.ro.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Indemnizația de șomaj tehnic li se acordă salariaților cărora le-a fost suspendat contractul de muncă, de către angajator, dar care nu încetează relația cu cel din urmă.

ȘTIRI