Protopopiatul Fălticeni donează Maternităţii un incubator performant pentru copiii născuţi prematurLocal

Protopopiatul Fălticeni donează Maternităţii un incubator performant pentru copiii născuţi prematur

       Accesări: 1333

 De la izbucnirea pandemiei COVID-19 şi instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, preoții din Protopopiatul Fălticeni au încercat, pe cât posibil, să ajute instituțiile medicale, oferind asistență religioasă, dar și sprijin material.

Acțiunile cu caracter filantropic  s-au desfășurat săptămânal, iar în ultima perioadă s-au intensificat datorită necesităților imediate atât în susținerea actului medical din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, cât și a persoanelor izolate, sau în lipsuri materiale.

La începutul acestei săptămâni, preoții au revenit cu o nouă donație către unitatea spitalicească din Fălticeni, ce a constat într-un incubator pentru copiii cei mai mici, născuți prematur sau cu probleme la naștere.

Aparatul medical este de ultimă generație, de tip Drager C2000 Isolete, comandat în urma consultării și la recomandarea conducerii Spitalului Fălticeni.

Echipamentul, produs în S.U.A., monitorizează funcțiilor vitale ale copiilor născuți prematur.

Codrin Benta

Denumirea de bebeluș prematur sau “născut înainte de termen”, se referă la nașterea lor înainte de săptămâna a 37- a.

Experți spun că bebelușii pot supraviețui, însă starea lor este riscantă. Un astfel de aparat este vital pentru a ține sub control tensiunea arterială, ritmul cardiac, aerul și pentru a menține temperatura normală a corpului bebelușului până revine la parametrii normali și va putea respira singur.

În acest sens era necesar un astfel de aparat pentru că se cunoaște lipsa acută de astfel de aparate din maternitățile din România, iar unitatea medicală din Fălticeni este și unitate de sprijin pentru maternitatea din reședința de județ.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu s-a deplasat la Maternitatea Fălticeni pentru a înmâna echipamentul medical, în valoare de 36.000 lei, în prezența doctoriţei Mariana Sigmund și a directorului de îngrijiri Liliana Georgeta Filip, în condiții de siguranță maximă.

Cadrele medicale au fost felicitate pentru jertfa lor și au fost încurajate să vegheze la patul proaspetelor mămici și a “noilor veniți” pe lume.

 “În toată această perioadă plină de angoase, plină de dureri sufletești și trupești, ca întotdeauna preoții din Protoieria Fălticeni vin să aducă un ajutor și o mângăiere creștinilor din zona noastră.

Oamenii merg în spitale pentru a primii vindecarea pentru a se întoarce la viața plină de sănătate. Dar în spitale, se nasc și copiii care sunt bucuria vieții noastre și vin să ne arate viitorul. Dumnezeu dătătorul vieții ne arată că nu ne părăsește.

De aceea pentru acest viitor trebuie să ne bucurăm, să luptăm. Din această perspectivă s-a achiziționat pentru maternitatea din oraș un incubator care să ajute pe micuții care se nasc. Nădăjduim că acest incubator va fi de mare folos doctorilor de la noi dar și mamelor și copiilor. Tocmai am trecut de duminica mironosițelor care este și ziua mamelor creștine.

Nădăjduim că tot mai multe femei creștine vor aduce pe lume copii care vor fi buni, mărturisitori ai credinței creștine și apărători ai Bisericii lui Hristos”, a subliniat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

ȘTIRI